Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Αλέξης Τσίπρας: «Λάρισα γερά, να πέσει η δεξιά» (φωτό)

Το μήνυμα της αλλαγής έστειλε η Λάρισα σε μεγάλη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στο ΕΑΚ με ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος εξαπέλυσε μύδρους κατά της χειρότερης, όπως τη χαρακτήρισε, κυβέρνησης της μεταπολίτευσης στον τόπο μας.

Ο κ. Τσίπρας σύμφωνα με το larissanet.gr επεσήμανε πως σε κάθε γωνιά της Ελλάδας το μήνυμα που στέλνουν οι πολίτες είναι «Ως εδώ με το καθεστώς Μητσοτάκη», «Ήρθε η ώρα της αλλαγής!» και εξέφρασε τη βεβαιότητα πως «στις 21 του Μάη θα είμαστε πρώτοι και με διαφορά». Ο κ. Τσίπρας έκανε άνοιγμα στους ψηφοφόρους, σε κάθε δημοκρατικό πολίτη. «Λάρισα γερά, να πέσει η δεξιά» στις 21 Μαΐου υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας και ζήτησε να μην πάει καμία ψήφος χαμένη στις κάλπες, έτσι ώστε η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ να ανοίξει το δρόμο για τη δημιουργία προοδευτικής κυβέρνησης στις 22 Μάη.

«Και από εδώ από τη Λάρισα των αγροτικών αγώνων, τη Λάρισα της αντίστασης και της δημοκρατίας. Λίγα χιλιόμετρα από το δικό σας Κιλελέρ, το εμβληματικό τοπόσημο του αγώνα των αγροτών της Θεσσαλίας για γη και ελευθερία.

Λίγα χιλιόμετρα επίσης από τον Πυργετό, όπου άφησε την τελευταία του πνοή ο σοσιαλιστής Μαρίνος Αντύπας, δολοφονημένος από τους τσιφλικάδες» τόνισε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Δε μπορώ παρά να θυμηθώ τα τελευταία του λόγια: Ελευθερία, Ισότης, Αδελφότης».

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Τσίπρας στην τραγωδία των Τεμπών κατηγορώντας την κυβέρνηση για την άθλια επιχείρηση που έστησε το κυβερνητικό επιτελείο και επεσήμανε πως «δεν έχουμε δικαίωμα να ξεχάσουμε, το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκκαλο».

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ εκπροσωπεί και εμπνέει σήμερα τα μεγάλα ιδανικά και τις πανανθρώπινες αξίες είναι επειδή είναι κίνημα λαϊκό με βαθιές ρίζες στην ιστορία των αγώνων αυτού του λαού γιατί αποτελεί γνήσιο εκφραστή και κορμό της δημοκρατικής και Προοδευτικής παράταξης του τόπου μα υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στο ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών, όπου συντελέστηκαν τα αποκαλυπτήρια του κυρίου Μητσοτάκη για τις υποκλοπές.

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Τσίπρας στο ΕΣΥ υπενθυμίζοντας πως η χώρα μας είναι πρώτη σε θανάτους ανάλογα με τον πληθυσμό της στην Ευρώπη και από τις πρώτες στον κόσμο.

«Μας εγκαλούσε στη Βουλή να αποδείξουμε ότι οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ έχουν τις ίδιες πιθανότητες με τους αυτούς εντός ΜΕΘ,  ενώ έκρυβε στο συρτάρι του την έκθεση Τσιόδρα-Λύτρα που έλεγε ακριβώς το αντίθετο» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μητσοτάκης είναι υπόλογος και για τη πρωτοφανή αισχροκέρδεια σημείωσε ο κ. Τσίπτας και πρόσθεσε πως «με δική του ευθύνη η διεθνής ενεργειακή κρίση, και κρίση ακρίβειας, πήρε στην Ελλάδα χαρακτήρα ανθρωπιστικής καταστροφής».

«Η χώρα μας είναι πρώτη στις τιμές του ρεύματος, των καυσίμων, του σούπερ μάρκετ. 
Και προτελευταία, με τελευταία τη Βουλγαρία, στους μισθούς» συμπλήρωσε.

Επίσης αναφέρθηκε στο πλιάτσικο στα Δημόσια Ταμεία, στις «γαλάζιες» ακρίδες, στους Πάτσηδες.

«Το ιδιωτικό χρέος αυξήθηκε στην τετραετία Μητσοτάκη κατά 40 δισ. Το δημόσιο χρέος αυξήθηκε κατά 50 δισεκατομμύρια. Η μεσαία τάξη έφτασε να επιβιώνει με κουπόνια. Αυτή είναι η αλήθεια των αριθμών. Η αλήθεια της ζωής μας» τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Ειδικές αναφορές έκανα σε ζητήματα της περιοχής μας. «Σχεδόν 3 χρόνια από το σεισμό στο Δαμάσι 130 άτομα μένουν σε κοντέινερ και 64 σε οικίσκους» ανέφερε και σημείωσε πως «το σχέδιο μας περιλαμβάνει μια σειρά από παρεμβάσεις που αφορούν άμεσα και τους παραγωγούς, τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους».

Στις πρώτες 50 μέρες με το σχέδιό μας:

  • Αποσυνδέουμε την τιμή της χονδρεμπορικής ρεύματος από τη χρηματιστηριακή τιμή του φυσικού αερίου.
  • Θεσπίζουμε ανώτατο συντελεστή κέρδους στην παραγωγή ενέργειας στο 5%.
  • Θεσπίζουμε ανώτατο όριο τιμής στη λιανική για την ηλεκτρική ενέργεια ανά μεγαβατώρα.
  • Μειώνουμε τον ΕΦΚ στα καύσιμα (πετρέλαιο κίνησης, θέρμανσης, βενζίνη, φυσικό αέριο) στο χαμηλότερο συντελεστή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  • Καταργούμε την καταβολή του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο.
  • Μειώνουμε τον ΦΠΑ στα τρόφιμα στο 6%.

Και σε βάθος τετραετίας:

Αξιοποιούμε τα διαθέσιμα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για την ολοκλήρωση περιφερειακών και τοπικών υποδομών και τη στήριξη της αγροτικής παραγωγής.

  • Επιδοτούμε την αγορά ζωοτροφών για τους κτηνοτρόφους όλων των ζωικών ειδών.
  • Επιδοτούμε την αγορά λιπασμάτων για τους αγρότες.
  • Χορηγούμε μικρόπιστώσεις  έως 25.000€ με την εγγύηση του Ταμείου Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης χρηματοδοτούμενο από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης
  • Καταργούμε το τέλος επιτηδεύματος, ενός άδικου φορολογικού βάρους που επιβαρύνει οριζόντια επαγγελματίες και επιχειρήσεις
  • Δε ότι αφορά τα Αγροτικά χρέη: Ρυθμίζουμε τις οφειλές. Με Άμεση άρση κατασχέσεων, διαγραφή τόκων και μακροχρόνια ρύθμιση αποπληρωμών των δανείων της πρώην Αγροτικής Τράπεζας

  • Αλλάζουμε, τέλος, τον κανονισμό του ΕΛΓΑ ώστε να διατηρηθεί ο Δημόσιος και αλληλέγγυος χαρακτήρας του, αλλά ταυτόχρονα να καταστεί κοινωνικά δίκαιος και πραγματικά αρωγός στο εισόδημα του παραγωγού με θεσμοθέτηση της προκαταβολής αποζημιώσεων
  • Και θεσμοθετούμε τη διμερή ισόποση χρηματοδότηση του ΕΛΓΑ από τους παραγωγούς και το Ελληνικό Δημόσιο”.

Kλείνοντας ο κ. Τσίπρας εξέφρασε τη βεβαιότητα της νίκης του ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας «Αλλαγή τώρα».

 

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή