Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ανάδειξη της αρχαίας Τρίκκης με κάθε κόστος προτρέπει ο Παπαστεργίου

Ζητά αποζημίωση ιδιοκτητών ακινήτων και διευρυμένες ανασκαφές στην περιοχή του Ασκληπιείου

Τη σκέψη για ενοποίηση του Ασκληπιείου με το Βαρούσι, ενόψει της αυριανής επίσκεψης στην πόλη μας της Υπουργού Πολιτισμού, εξέφρασε μιλώντας σήμερα στη Λέσχη 97,6 ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Νομίζω πως υπάρχουνε δυο πράγματα που θα πρέπει να προωθηθούν γρήγορα από το Υπουργείο. Το πρώτο η μελέτη και η ολοκλήρωση πλέον του Διαχρονικού Μουσείου στην πρώην ΤΑΞΥΠ.

Το δεύτερο είναι η ενοποίηση του Ασκληπιείου με το Βαρούσι. Υπάρχει ένας σχεδιασμός, που έχει γίνει από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Τρικάλων, προκειμένου να ενοποιήσουμε όλη την περιοχή αυτή. Κατανοώντας ότι θα πρέπει να αποζημιωθούν οι ιδιοκτήτες πρώτα, θα έβλεπα με πάρα πολλή συμπάθεια το να ανοίξουμε όλο το χώρο του Ασκληπιείου.

Έχει ήδη συμβεί στη Λάρισα, όπου κατεδαφίστηκαν κτίσματα που ήταν κτισμένα πάνω από το Αρχαίο Θέατρο. Εκτός αν εδώ μας ικανοποιεί όλους μας να είναι θαμμένα τα αρχαία ευρήματα των πρόγονων μας, κάτω από τα σπίτια μας. Δε νομίζω ότι αρέσει και στους ίδιους τους ιδιοκτήτες το πώς εξελίχθηκαν τα πράγματα, οπότε θα πρέπει να δρομολογήσουμε διαδικασίες να αποζημιωθούνε όσο καλύτερα μπορούν. Δεν είναι ούτε δική μου μόνο σκέψη, ούτε κάτι καινούργιο. Αν βρεθούν τα χρήματα, και μιλάμε για εκατομμύρια, όπως βρέθηκαν και για το Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας, τότε θα πρέπει να το σκεφτόμαστε σιγά-σιγά».

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή