Αντίδραση και …σύσκεψη στα Τρίκαλα

Για το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων την ερχόμενη Κυριακή.
 
Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Τρικάλων, διοργανώνει σήμερα Δευτέρα στις 9.30 το βράδυ ανοιχτή σύσκεψη στο ξενοδοχείο «Πανελλήνιον» με θέμα την «κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας».

Στην πρόσκληση-κάλεσμα, αναφέρεται πως «Αφετηρία της προσπάθειας αυτής είναι τα κοινά προβλήματα και η αγωνιστική διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας με πυξίδα τις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες.

Ανάγκες που αφορούν το δικαίωμα στην ξεκούραση, στο δημιουργικό χρόνο με τις οικογένειές μας και το φιλικό μας περιβάλλον, στη διασκέδαση, στη δωρεάν πρόσβαση σε πολιτιστικές δράσεις, σε κάθε πεδίο των ενδιαφερόντων μας, στις φθηνές, ποιοτικές διακοπές, στον ελεύθερο χρόνο.

Απευθυνόμαστε σε σένα που ασφυκτιάς από την ανασφάλεια, τη σκληρή καθημερινότητα γεμάτη με υποχρεώσεις και χωρίς δικαιώματα.
Σε καλούμε να δυναμώσουμε την αγωνιστική απάντηση απέναντι σε παλιά και νέα μέτρα για τη διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων και την κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας.

Η σημερινή κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, υλοποιούν κατά γράμμα τις χρόνιες απαιτήσεις των εμπορικών πολυκαταστημάτων για ουσιαστική κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.

Πριν 4 χρόνια, η προηγούμενη κυβέρνηση χέρι-χέρι με την ΕΣΕΕ, έκανε τις 2 Κυριακές το χρόνο σε 7.  

Σήμερα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ το πάει ένα βήμα παραπέρα.

Σε πολλές περιοχές της Ελλάδας με το πρόσχημα της τουριστικής περιοχής , θα επιτρέπετε στα πολυκαταστήματα να ανοίγουν 32 Κυριακές θέλοντας φυσικά να ανοίξουν το δρόμο και την πανελλαδική εφαρμογή του νέου αυτού μέτρου.

Τα συμφέροντα και οι απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων βάζουν τη σφραγίδα τους στα "αναπτυξιακά σχέδια" και το αντιλαϊκό, νομοθετικό οπλοστάσιο όλων των κυβερνήσεων, όπως και της σημερινής, με κριτήριο την κερδοφορία τους.

Ενώ, οι ανάγκες χιλιάδων εμποροϋπαλλήλων και αυτοαπασχολουμένων συνθλίβονται στις μυλόπετρες του ανταγωνισμού μεταξύ των επιχειρηματικών κολοσσών, δουλεύοντας ήλιο με ήλιο.

Σκοπός της σύσκεψης είναι η οργάνωση της απεργίας του κλάδου των Εμποροϋπαλλήλων την Κυριακή 15 Ιουλίου,

Η απεργιακή συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 15 Ιουλίου στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Ρήγα Φεραίου».
 Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2023 trikalanews.gr from TNT MEDIA GROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή