​Ο φασισμός δεν έρχεται από το μέλλον

Συγκέντρωση την Τρίτη 18 Σεπτέμβρη στις 8 το βράδυ στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου

Στις 18 Σεπτεμβρίου του 2013 ο Παύλος Φύσσας πέφτει νεκρός από το δολοφονικό χτύπημα του μέλους της νεοναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, Γ. Ρουπακιά. Η δολοφονία έρχεται μετά από μία σειρά φασιστικών επιθέσεων εναντίον προσφύγων, μεταναστών, αριστερών και αγωνιστών. Έρχεται μετά τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν. 

Πέντε χρόνια μετά οι ηθικοί αυτουργοί και εκτελεστές αυτού του εγκλήματος παραμένουν ελεύθεροι. Πέντε χρόνια μετά η ακροδεξιά και ο φασισμός παρουσιάζουν άνοδο σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, ως αποτέλεσμα σκληρών πολιτικών λιτότητας που επιβάλλουν οικονομικές ελίτ και την υλοποιούν κυβερνήσεις, όπως στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια. 

Ο φασισμός είναι το δεκανίκι του συστήματος που μόνο στόχο έχει το κέρδος των ισχυρών και την περαιτέρω φτωχοποίηση των οικονομικά αδύναμων. 

Πέντε χρόνια μετά η αντικομμουνιστική προπαγάνδα προσπαθεί να ταυτίσει τον ναζισμό με τον κομμουνισμό μέσα από τη θεωρία των «δύο άκρων». Στη πραγματικότητα τα αστικά επιτελεία και οι «παπαγάλοι» τους προσπαθούν να αθωώσουν τον φασισμό και να στοχοποιήσουν το επαναστατικό λαϊκό κίνημα, να φιμώσουν κάθε φωνή που αντιστέκεται, να περιορίσουν και να καταστείλουν τους αγώνες. 

Αυτοί που πετάνε λάσπη στο κίνημα, αυτοί που μιλούν στο όνομα της αριστεράς επιβάλλοντας σκληρές νεοφιλελεύθερες πολιτικές είναι οι ίδιοι που με την πολιτική τους, σπέρνουν τη φτώχεια, την ανεργία και την ανέχεια, είναι οι ίδιοι που ενίσχυσαν την ανάπτυξη της Χρυσής Αυγής. Είναι οι ίδιοι που έδωσαν βήμα λόγου στους νεοναζιστές εγκληματίες παρουσιάζοντάς τους σαν μία ακόμα πολιτική δύναμη. 

Ο φασισμός είναι η όψη του ίδιου νομίσματος, είναι η εφεδρεία του συστήματος που σε καιρούς κρίσης ξεβράζεται στην επιφάνεια για να σπείρει την τρομοκρατία, την ξενοφοβία και τον ρατσισμό χτυπώντας τους αδύναμους, για να τσακίσει κάθε δημοκρατική φωνή που αντιστέκεται κάθε οργανωμένη συλλογική αντίσταση, για να υπερασπιστεί και να προστατέψει τα συμφέροντα των μεγαλοβιομήχανων των εφοπλιστών και των πολυεθνικών.

 Πέντε χρόνια μετά το δολοφονικό αυτό χτύπημα, τιμάμε τη μνήμη του Παύλου Φύσσα μέσα από τους μαζικούς λαϊκούς αντιφασιστικούς αγώνες. Το τσάκισμα του φασισμού περνάει μέσα από τους αγώνες ενάντια στο σύστημα που τον γεννά. Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή