Απαγόρευσε η φρουρά της Βουλής στο Δημήτρη Τσοβόλα να κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους  

Του Κρικόρ Τσακιτζιάν

Μετά τη συνάντηση που είχε ο κ. Δημήτρης Τσοβόλας, ως συνήγορος του πρώην Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, με τον Πρόεδρο της Προανακριτικής Επιτροπής για το σκάνδαλο της Novartis, κατά την έξοδό του από το κτίριο, τον σταμάτησαν οι δημοσιογράφοι που βρίσκονταν στο Περιστύλιο της Βουλής και του ζήτησαν να κάνει μια δήλωση.

Αμέσως έσπευσε η φρουρά της βουλής και απαγόρευσε στον κ. Τσοβόλα να προβεί σε δηλώσεις στις κάμερες που ήταν παρατεταγμένες, γιατί όπως επικαλέστηκαν, απαγορεύεται στο συγκεκριμένο χώρο να γίνονται δηλώσεις από μη πολιτικά πρόσωπα.

Φυσικά ο κ. Τσοβόλας όπως μας είπε σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του, τους ανταπάντησε πως δεν είχε κανένα διακαή πόθο να κάνει δηλώσεις, απλά του το ζήτησαν οι δημοσιογράφοι οι οποίοι παρακολουθούν τις εξελίξεις σ’ αυτή τη μεγάλη υπόθεση και έμειναν εμβρόντητοι από την πρωτοφανή αυτή απαγόρευση.

Να σημειωθεί ότι από το Περιστύλιο έχει παρελάσει κόσμος και ντουνιάς που δεν έχει σχέση με τη βουλή και έχει κάνει δηλώσεις, μέχρι και ζωντανές συνδέσεις.

Πρέπει να επισημάνουμε ότι ο κ. Τσοβόλας είναι πολιτικό πρόσωπο, αφού έχει διατελέσει εκτός από πρώην Υπουργός και επί σειρά ετών βουλευτής και πρόεδρος κόμματος που ήταν στη βουλή κάτι που διέφυγε από το φρούραρχο.

Το θέμα όμως δεν είναι αυτό. Το ζητούμενο είναι, ποιος έδωσε μια τέτοια εντολή και γιατί; Τι φοβήθηκε από τις δηλώσεις που θα έκανε ο κ. Τσοβόλας; Από πότε άρχισε να ισχύει αυτός ο κανονισμός;

Τις απαντήσεις αυτές θα πρέπει να δώσει ο πρόεδρος της Βουλής κ. Τασιούλας, γιατί τέτοιες ενέργειες εκθέτουν τον ίδιο και φυσικά θα πρέπει η ΕΣΗΕΑ να πάρει θέση για την πρωτοφανή αυτή απόφαση, που απαγορεύει για τόσο σημαντικά θέματα, να δώσουν συνεντεύξεις στους δημοσιογράφους τα πρόσωπα που πρωταγωνιστούν σε αυτές.©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή