Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Απάτη με «κούφια» i-phone αποκάλυψε η ΕΛ.ΑΣ.

«Κούφια» i-phone πουλούσε, μέσω Facebook, ένας 41χρονος, σε ανυποψίαστους πολίτες, έναντι 100άδων ευρώ, ο οποίος συνελήφθη από άνδρες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Ο 41χρονος, μαζί με 3 ακόμη μέλη της σπείρας, είχαν καταφέρει να εξαπατήσουν δεκάδες άτομα, από τα οποία απέσπασαν συνολικά το ποσό των 6.000 ευρώ.

Ο 41χρονος εξαπατούσε τους ενδιαφερόμενους δίνοντάς τους την πραγματική κινητή του συσκευή, με χαμηλά αποθέματα μπαταρίας, ώστε αυτοί να μην μπορούν να δουν τον αναγνωριστικό αριθμό IMEI, ο οποίος αναγραφόταν στην απόδειξη.

Στη συνέχεια, όταν τους έπειθε να την αγοράσουν, αντικαθιστούσε την πραγματική συσκευή με πιστό, μη-λειτουργικό αντίγραφο, μηδαμινής αξίας, με την πρόφαση της αφαίρεσης της κάρτας SIM.

Ο εν λόγω απατεώνας συνελήφθη ενώ προσπαθούσε να πουλήσει ένα τέτοιο πιστό αντίγραφο της συσκευής του σε ενδιαφερόμενο, έναντι του ποσού των 650 ευρώ.

Οι 3 συνεργοί του 41χρονου αναζητούνται ακόμη, ενώ μετά από έρευνα που έγινε στον ίδιο και στο όχημά του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Δυο αυτοκίνητα, που χρησιμοποιούσε ο 41χρονος, εκ τον οποίο το ένα ήταν κλεμμένο.
  • Δυο κινητά τηλέφωνα.
  • Τέσσερα μη λειτουργικοί κλώνοι κινητών τηλεφώνων
  • 780 ευρώ
  • πλήθος καρτών κινητής τηλεφωνίας
  • πλήθος εγγράφων και ιδιόχειρων σημειώσεων που σχετίζονται με την εν λόγω εγκληματική δραστηριότητα, καθώς και πλήθος αντιγράφων απόδειξης αγοράς συσκευής κινητού τηλεφώνου.

Ο δράστης, κατηγορείται επίσης, για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής ομάδας – συμμορίας, ληστείας, πλαστογραφίας, κλοπής, απείθειας και ψευδή ανωμοτί κατάθεση.

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή