Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Απόφαση υποχρεώνει μητέρα, να δεχτεί επικοινωνία του παιδιού της με το περιβάλλον του πρώην συζύγου

Τελικά, ήρθε η Δικαιοσύνη και εν προκειμένω το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, ώστε να εκδώσει απόφαση, που υποχρεώνει μητέρα να δεχτεί επικοινωνία του παιδιού της με το περιβάλλον του πρώην συζύγου, μιας που η ίδια, επί της ουσίας απαγόρευε το παιδί, παρά τις όποιες αποφάσεις και παραινέσεις να το δουν παππούδες και πρώην σύζυγος!

Μάλιστα για την ίδια υπόθεση, σύμφωνα με το magnesianews.gr εκκρεμούν σε βάρος της, δεκάδες μηνύσεις, και πλέον κάθε άρνηση επιφέρει χρηματική ποινή.

Συγκεκριμένα, μια απόφαση που μπορεί να χαρακτηριστεί και ως «οδηγός» εκδόθηκε χθες , καθώς για κάθε παραβίαση δικαστικής απόφασης κατατίθεται εναντίον της, από τα πεθερικά της μήνυση και χθες εκδικάστηκε αυτόφωρο στο οποίο ήταν κατηγορούμενη για άρνηση παράδοσης του τετράχρονου παιδιού στους γονείς του πρώην συζύγου της, που βρίσκονται στον Βόλο σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο για να το δουν, ταξιδεύοντας σημείο εκτός Μαγνησίας.

Χθες καταδικάστηκε σε ποινή 300 ευρώ και επιπλέον τα δικαστικά έξοδα, χωρίς αναστολή, ενώ τα χρήματα πρέπει να καταβληθούν εντός πέντε ημερών, ειδάλλως θα βεβαιωθούν στην εφορία.

Το σκεπτικό της έδρας ήταν πως εφόσον παραβιάζεται ο Νόμος για την επικοινωνία ενός παιδιού από το οικογενειακό του περιβάλλον, η μόνη λύση είναι ο κατηγορούμενος ή η κατηγορούμενη να υπόκειται σε οικονομική ποινή , καθώς αγωγές, μηνύσεις, ασφαλιστικά δεν λειτούργησαν, ενώ η μητέρα χθες, παραδέχτηκε πως η ζωή της είναι σε απόλυτη εξάρτηση με του παιδιού και δεν έχει βοήθεια από κανέναν.

Φωτογράφιζε τους παππούδες εν αγνοία τους

Σημειώνεται ότι πριν μια εβδομάδα, σε μια προσπάθεια να μην καταδικαστεί , είχε διακοπεί η δίκη του Αυτοφώρου στο οποίο οδηγήθηκε ώστε να επιτρέψει την επικοινωνία των παππούδων με το παιδί. Η επαφή των παππούδων με το παιδί έγινε παρουσία της μητέρας σε πάρκο του Βόλου και δεν έφερε αποτέλεσμα. Σύμφωνα με την μητέρα, το παιδί παρουσιάζει άρνηση , δεν τους θέλει, αλλά η έδρα και ο εισαγγελέας της επέρριψαν ευθύνες για το γεγονός ότι εκείνη φέρει την ευθύνη.

Ο συνήγορός της στο δικαστήριο παρουσίασε φωτογραφίες από την συνάντηση στο πάρκο που εμφάνιζαν την γιαγιά του 4χρονου η οποία είναι εκπαιδευτικός, να έχει θετική ωστόσο επαφή με το παιδί. Ο δικηγόρος της οικογένειας του συζύγου, ανακοίνωσε πως θα καταθέσει μήνυση εναντίον της καθώς φωτογράφιζε τους παππούδες εν αγνοία τους. Στο ίδιο δικαστήριο έγινε γνωστό πως η μητέρα βιντεοσκοπεί κάθε άφιξη του ζευγαριού από το Δίστομο στο σπίτι της για να δουν το παιδί, για να αποδείξει πως το νήπιο είναι εκείνο που δεν επιθυμεί την επαφή…

Επέρριψε ευθύνες στον πρώην σύζυγο

«Από την άλλη πλευρά βλέπω τοίχο», είπε η κατηγορούμενη στο δικαστήριο και επέρριψε ευθύνες στον πρώην σύζυγό της λέγοντας πως αδιαφορεί για την επαφή με το παιδί του , όταν ο ίδιος έξι μήνες τον χρόνο απουσιάζει σε ταξίδια λόγω της φύσης της εργασίας του.

«Προτείνω την ενοχή της για να καταλάβει πως η συμπεριφορά της είναι λάθος . Απέναντι έχουμε μια μητέρα έξυπνη και συγκροτημένη και ένα ζευγάρι παππούδων που είναι νέοι άνθρωποι, επιστήμονες, μορφωμένοι . Το παιδί, τους χρειάζεται όλους», είπε ο εισαγγελέας της έδρας , ενώ ο δικηγόρος του ζευγαριού ανέφερε πως έχει ήδη δοθεί εντολή για κοινωνική έρευνα ώστε να διαπιστωθεί το περιβάλλον που μεγαλώνει το παιδί.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή