​Πολυφωνικό σύνολο Χαονία την Παρασκευή 5 Απριλίου στην Ανδρομέδα μουσικό στέκι

Το πολυφωνικό σύνολο «Χαονία» δημιουργήθηκε το 1996. Σήμερα αποτελεί το παλαιότερο, ενεργό πολυφωνικό σχήμα και κορυφαίο πρεσβευτή της ηπειρώτικης πολυφωνίας με διακεκριμένη και επιβραβευμένη διαδρομή. Η «Χαονία» έχει πραγματοποιήσει εκατοντάδες συναυλίες σε όλη την Ελλάδα, από τους πιο διακεκριμένους χώρους (Ηρώδειο, Μέγαρο Μουσικής) έως τα έσχατα παραμεθόρια χωριά της Ηπείρου ενώ έχει δώσει συναυλίες σε σειρά άλλων χωρών και το επόμενο τρίμηνο ταξιδεύει για εμφανίσεις σε Βερολίνο και Γαλλία. 

Μέλη της «Χαονίας» πρωτοστατούν στο Πολυφωνικό Καραβάνι που φέτος κλείνει είκοσι χρόνια και, εδώ και λίγες μέρες, αποτελεί την πρώτη διαχρονικά πρόταση της χώρας μας για εγγραφή στον Παγκόσμιο Κατάλογο Καλών Πρακτικών Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Μέλη της “Χαονίας” διδάσκουν σε σειρά Εργαστηρίων Πολυφωνίας σε διάφορες πόλεις και χώρες. Η «Χαονία» έχει βραβευθεί από τον κορυφαίο συλλογικό φορέα των ξενιτεμένων Ηπειρωτών, την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας ενώ ο ιδρυτής της Αλέξανδρος Λαμπρίδης αναγορεύθηκε πέρυσι επίτιμος Δημότης Δερόπολης για την προσφορά στην προβολή και τη διάδοση του πολυφωνικού τραγουδιού.

Η «Χαονία» τραγουδά τραγούδια από όλες τις περιοχές της ηπειρώτικης πολυφωνίας, με βάση τη μαθητεία των μελών της από χωριό σε χωριό. Τραγουδά επίσης τραγούδια από όλες τις άλλες Ελλαδικές και Ελληνόφωνες πολυφωνίες (Βώλακα Δράμας, Κέρκυρα, ελληνόφωνη Κάτω Ιταλία, βλάχικη πολυφωνία). Η «Χαονία» έχει εμφανισθεί επανειλημμένα σε γνωστές τηλεοπτικές εκπομπές ενώ έχει συναντηθεί δισκογραφικά ή αλλιώς με σχήματα όπως οι «Χαϊνηδες», ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, οι MODEPLAGAL, οι V.I.C. και άλλοι.

Η «Χαονία» πραγματοποιεί συναυλία στα Τρίκαλα για δεύτερη φορά. Επιστρέφει με ξεχωριστή χαρά στην πόλη της Αλίκης Γκανά που εδώ και δέκα χρόνια πρωτοστατεί στο σχήμα, τα Εργαστήρια και το Πολυφωνικό Καραβάνι. Για την «Ανδρομέδα» η «Χαονία» έχει προετοιμάσει ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στα πολυφωνικά τραγούδια της άνοιξης, της αγάπης και της ξενιτιάς που θα κορυφωθεί με ηπειρώτικα και γκρεκάνικα τραγούδια του γλεντιού και της γιορτής!

Έναρξη 22:00
Είσοδος 8 ευρώΑφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή