​Άγγελος Στάγκος: Ο Αλ. Τσίπρας και το «σύστημα» | trikalanews.gr

​Άγγελος Στάγκος: Ο Αλ. Τσίπρας και το «σύστημα»

   Είναι σαφές ότι ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να αναλάβει σχεδόν αποκλειστικά το βάρος της προεκλογικής εκστρατείας. Λογικό, αφού αυτόν μόνο έχει να «πουλήσει» ο ΣΥΡΙΖΑ και δίχως αυτόν δεν υπάρχει, αλλά και γιατί ο ίδιος έχει πάρα πολλά να χάσει αν συντριβεί στις εκλογές. Εξάλλου, το κόμμα του δεν έχει σήμερα σχεδόν καμία σχέση με το κόμμα που ανέβηκε στην εξουσία το 2015. Τότε τον τόνο έδιναν οι Λαφαζάνηδες και εκείνοι που αποχώρησαν μέχρι τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, με τα κομματικά όργανα να έχουν φωνή και να διαδραματίζουν ρόλο· τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα αρχηγικό έως και προσωπικό κόμμα, στο οποίο τα όργανα υπάρχουν για το θεαθήναι. Ταυτόχρονα όμως, οι πάντες αντιλαμβάνονται ότι η κυβέρνηση Συρανέλ είναι τρικομματική, αποτελούμενη από τον ΣΥΡΙΖΑ του Αλ. Τσίπρα, τους Ανεξάρτητους Ελληνες –επίσης προσωπικό κόμμα– του Π. Καμμένου και ένα ορατό «σύστημα» που ζει τυπικά στο φως, αλλά λειτουργεί παρασκηνιακά. «Σύστημα» που ουσιαστικά είναι πλοκάμι προηγούμενης πολιτικής κατάστασης και συμπλέει αρμονικότατα με τη σημερινή των Συρανέλ...

   Είναι εύλογο πολλών (από όσους διαβάζουν αυτές τις γραμμές) το μυαλό να πηγαίνει αμέσως στο λεγόμενο «βαθύ ΠΑΣΟΚ», από το οποίο προήλθε όχι μόνον ο μεγάλος όγκος των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες νικηφόρες εκλογές, αλλά και ένας σεβαστός αριθμός συμβούλων και υπουργών. Στην προκειμένη περίπτωση, ωστόσο, δεν εννοείται το «βαθύ ΠΑΣΟΚ». Εννοείται ευθέως το «σύστημα» με τις προσβάσεις στη Δικαιοσύνη που καθορίζει σε πολύ μεγάλο βαθμό τις διαδικασίες –στις οποίες περιλαμβάνεται και η επιλογή του χρόνου– και τη λειτουργία της σε υποθέσεις που άπτονται της πολιτικής, αλλά και σε άλλες. Με την έννοια ότι αυτές που «άπτονται της πολιτικής» μπορούν να χρησιμοποιηθούν ποικιλοτρόπως στην πολιτική αντιπαράθεση, κυρίως ως συστατικά σκανδαλολογίας ή και για διώξεις αντιπάλων. Ακόμη και αν τα στοιχεία είναι εμφανώς ελλιπή ή και ανύπαρκτα, αρκεί που η λάσπη μετατρέπεται σε σκόνη αιωρούμενη πάνω από τα κεφάλια τους.

   Αλλωστε, ποιος θα θυμάται ή ποιος θα ενδιαφέρεται μετά τις εκλογές για την «κάθαρση»...

   Θύματα του συγκεκριμένου «συστήματος», ο πολύπαθος, πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέας Γεωργίου, οι πολιτικοί που «στήθηκαν στον τοίχο» ως σύνολο για την υπόθεση Novartis και τελευταία ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. Ισως υπάρχουν και άλλοι που η αθωότητά τους θα αποδειχθεί στην πορεία, αλλά προς το παρόν αυτοί είναι οι πιο γνωστοί. Το δε ερώτημα γιατί και πώς ο Αλ. Τσίπρας αποφάσισε να συνεργαστεί με αυτό το «σύστημα» είναι σχετικά εύκολο να απαντηθεί. Οπως συνεργάστηκε με τον Π. Καμμένο για να φθάσει και να διατηρηθεί στην κυβέρνηση, με ανάλογο σκεπτικό έκανε το ίδιο με το εν λόγω «σύστημα», προκειμένου να αποκτήσει ολόκληρη την εξουσία, κατά την έννοια που έχει αναφέρει σε συνέντευξή της η σύζυγός του κ. Μπαζιάνα. Τα γεγονότα δείχνουν ότι το είχε προσχεδιάσει ενόψει της βέβαιης νίκης του τον Ιανουάριο του 2015, καθώς ο ίδιος και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχαν προσβάσεις στις Δικαιοσύνη, ενώ το «σύστημα» τις είχε και ήταν πρόθυμο να του τις διαθέσει. Για να ολοκληρώσει την κατάληψη της εξουσίας, να τις χρησιμοποιήσει ως «εργαλεία» κατά των πολιτικών αντιπάλων του και, γενικότερα, να φαντάζουν ως φόβητρα, δηλαδή ως «σκιάχτρα», απέναντι σε όσους ενοχλούν με τη φωνή ή τη γραφή τους.

   Συμπέρασμα: στον υπέρ πάντων αγώνα που δίνει προσωπικά ο Αλ. Τσίπρας για την εξουσία, ή για να παραμείνει ισχυρός «παίκτης» στην πολιτική σκηνή, το «σύστημα» θα παραμείνει στο πλάι του μέχρι το τέλος. Γιατί πιστεύει ότι είναι άτρωτο!Επιχειρείν

Χοιρινό ΜΑΡΑΒΑ

ΝΤΟΠΙΟ ΤΡΙΚΑΛΙΝΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΑΡΑΒΑ

Η επιχείρησή μας είναι και θα συνεχίσει να είναι δίπλα στους συμπολίτες μας.
Γρηγόριος Τσακμάκης MD Χειρουργός Ουρολόγος

Γρηγόριος Τσακμάκης MD Χειρουργός Ουρολόγος

Ο ιατρός είναι απόφοιτος της Ιατρικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
koukourava banners new

Ακουστικά Βαρηκοΐας Κουκουράβα

Το Πρότυπο Κέντρο Επιλογής κι Εφαρμογής Ακουστικών Βαρηκοίας- Κουκουράβα Βάγια, ιδρύθηκε στα Τρίκαλα το 2002.
ΡΥΘΜΟΣ 89.2

Ελληνική Μουσική ΡΥΘΜΟΣ 89,2

Ο ΡΥΘΜΟΣ 89,2 είναι ένας μουσικός ραδιοφωνικός σταθμός, ελληνικού ρεπερτορίου
ΡΟΖ ΠΙΠΕΡΙ

ΡΟΖ ΠΙΠΕΡΙ

Το μαγικό ταξίδι στον κόσμο των μπαχαρικών και όχι μόνο, ξεκίνησε από τα Τρίκαλα.
Dr. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ Χ. ΣΤΟΦΟΡΟΥ - ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Dr. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ Χ. ΣΤΟΦΟΡΟΥ - ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Ενδοσκοπική Νευροχειρουργική,
Χειρουργική Σπονδυλικής Στήλης,
Χειρουργική Εγκεφάλου,
Χειρουργική Πόνου
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Βελονισμός
Αρτηριακή Υπέρταση
Θέματα Παχυσαρκίας
Καυσόξυλα Κάρβουνα Κολίτσας

Καυσόξυλα Κάρβουνα Κολίτσας

37 χρόνια εμπειρίας, συνέπειας, αξιοπιστίας, εμπιστοσύνης «μετράει» η επιχείρηση Κολίτσας Δημήτριος: από το 1979 έως σήμερα.

Δημοφιλέστερα

Η προσπάθεια της έξυπνης δημοτικής αρχής Τρικάλων, να απευθυνθεί σε ηλίθιους δημότες…

Η προσπάθεια της έξυπνης δημοτικής αρχής Τρικάλων, να απευθυνθεί

Την ανικανότητα να διαχειριστεί η Δημοτική Αρχή των Τρικάλων… η

----Κυριακος Μητσοτάκης----

Ποια θα είναι η «δύναμη πυρός-υποψήφιοι βουλευτές» της ΝΔ στα

Προετοιμασίες, ζυμώσεις και συζητήσεις συνθέτουν το πολιτικό

Σκισμένο καλσόν

«Ξύπνησε» ο Τρέλλης

Σεισμός 6,5 ρίχτερ στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στα Τρίκαλα

«Ο  Παρθένης είδε ότι χάνει τη μάχη και κάλεσε σύσκεψη»

Παράνομο το Δ.Σ του Γ. Νοσοκομείου Τρικάλων της 28ης/

Παράνομες σύμφωνα με το άρθρο 14 παράγραφο 9 του Νόμου 2690/1999 ΦΕΚ 45

2019-trikala01

Παστώθηκαν τα Τρίκαλα από το… αλάτι

Στον ύπνο φάνηκε να βρήκε τις υπηρεσίες του Δήμου Τρικκαίων η

Ανοιχτά τα σχολεία στον Δήμο Τρικκαίων

​Ανοιχτά τα σχολεία στον Δήμο Τρικκαίων

Ο Δήμος Τρικκαίων ανακοινώνει ότι την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019 τα

© 2009-2019 trikalanews.gr. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. Όροι χρήσης