Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Στο ζενίθ σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ οι φόροι τη διετία 2015-16 στην Ελλάδα

Αποκαλυπτική είναι η έκθεση του ΟΟΣΑ σχετικά με τις αυξήσεις στη φορολογία τη διετία 2015-2016 επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Τα διαγράμματα της νέας έκθεσης του ΟΟΣΑ (Tax Policy Reforms) δίνουν νέα διάσταση στις αυξήσεις των φόρων αποτυπώνοντας το γεγονός ότι μόνο στην Ελλάδα αυξήθηκαν σε τέτοιο βαθμό έμμεσοι και άμεσοι φόροι.

Στον παρακάτω πίνακα αποτυπώνεται ότι η Ελλάδα (GRC) τη διετία 2015-2016 πήρε τον τίτλο της… παγκόσμιας πρωταθλήτριας στο κομμάτι της αύξησης των φόρων, με αυξήσεις που αγγίζουν το 3% του ΑΕΠ. 

Χαρακτηριστικά, παρατηρήθηκε μεγάλη αύξηση σε σχέση με τις άλλες χώρες στους έμμεσους φόρους αλλά και στον φόρο εισοδήματος, ενώ μειώθηκε οριακά ο φόρος περιουσίας.

""

 
Κατά το ίδιο διάστημα (2015-2016), στην Ελλάδα οι φόροι αυξήθηκαν ενώ ταυτόχρονα μειώθηκαν οι κρατικές δαπάνες, ως ποσοστό του ΑΕΠ, περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χώρα. Είναι χαρακτηριστικό το παρακάτω διάγραμμα με τη χώρα μας (GRC) να φαίνεται στα αριστερά, απομονωμένη από τα υπόλοιπα κράτη.

""

 
Ακόμα, σύμφωνα πάντα με τον ΟΟΣΑ, η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα που κατάφερε να επιβάλει τόσο μεγάλες αυξήσεις στη φορολογία, ενώ είχε μικρότερη ανάπτυξη.
 

""
admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή