Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

«Χρυσό» και «Αργυρό» ο Δήμος Καρδίτσας στα Best City Awards 2018

Έλαβε το «Gold» βραβείο για την πρώτη υλοποίηση πλατφόρμας carpooling από Δήμο της Ελλάδας  και το «Silver» για το καλύτερα ανεπτυγμένο δίκτυο  ποδηλατοδρόμων σε πόλη της Ελλάδας   
 
«Gold» βραβείο στην κατηγορία «Κινητικότητα & Μεταφορές –  Πλατφόρμες για έξυπνη μετακίνηση πολιτών» για την πρώτη υλοποίηση πλατφόρμας carpooling (συνεργατικής μετακίνησης έλαβε ο Δήμος Καρδίτσας κατά την απονομή των βραβείων της διοργάνωσης Best City Awards 2018. Το carpooling ή συνεπιβατισμός, είναι ουσιαστικά, η γνωστή σε όλους πρακτική του να συν-ταξιδεύουν με κοινή αφετηρία και προορισμό, με ένα αυτοκίνητο και να μοιράζονται το κόστος μετακίνησης που προκύπτει (καύσιμα, διόδια, parking κ.λπ). Η ενέργεια αυτή του Δήμου, – που υλοποιήθηκε με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας με την ενθάρρυνση και της Εθνικής Συντονίστριας Βιώσιμης Κινητικότητας κ. Καλλιόπη Παπαδάκη – εναρμονίζεται απόλυτα με το στοιχείο της βιωσιμότητας που χαρακτηρίζει τις μετακινήσεις  τόσο στην πόλη, αλλά και στις κοινότητες της Καρδίτσας. Επιπλέον, μέσω της συγκεκριμένης υπηρεσίας carpooling, δίνεται η δυνατότητα καταχώρησης όχι μόνο διαδρομών με αφετηρία ή προορισμό την Καρδίτσα, αλλά και οποιωνδήποτε άλλων περιοχών, κάτι που καθιστά δυνατή την ευρεία εφαρμογή της υπηρεσίας, αλλά και αυξάνει ταυτόχρονα την δυναμική της περιοχής.
 
Ο Δήμος Καρδίτσας έλαβε επίσης και «Silver» βραβείο στην κατηγορία “Υποδομές & Αστική Ανάπλαση – Έργα ποδηλατοδρόμων”για το καλύτερα ανεπτυγμένο δίκτυο  ποδηλατοδρόμων σε πόλη της Ελλάδας.
 
Τα Best City Awards διοργανώθηκαν για 3η συνεχή χρονιά η Boussias Communications, υπό την Αιγίδα της ΚΕΔΕ αναδεικνύοντας και επιβραβεύοντας Δήμους που εφαρμόζουν και υλοποιούν τις καλύτερες πρακτικές, τις καινοτόμες δράσεις και  τις εφαρμοσμένες τεχνολογίες, οι οποίες εξασφαλίζουν καθαρό περιβάλλον, υγεία, ασφάλεια, πολιτισμό, ευκαιρίες εργασίας, οικονομική ανάπτυξη και τελικά καλύτερη ποιότητα ζωής στους πολίτες τους.
 
Στην τελετή βράβευσης που πραγματοποιήθηκε στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φωτ. Αλεξάκος και ο Αντιδήμαρχος Ψηφιακής Πολιτικής, Καινοτομίας & Δράσεων Νεολαίας κ. Βασ. Κουρκούνας , οι οποίοι  και παρέλαβαν τα βραβεία του Δήμου Καρδίτσας 
 
Συνολικά εβδομήντα δύο Δήμοι, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, και δέκα επιχειρήσεις (που διαθέτουν τεχνολογίες για έξυπνες και βιώσιμες πόλεις) παρέλαβαν το Gold, Silver ή Bronze βραβείο τους, ανάλογα με τη βαθμολογία που προέκυψε από την αξιολόγηση μίας ανεξάρτητης Κριτικής Επιτροπής με πρόεδρο τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ και Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη. 
admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή