Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Χάιδος: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές»

Προσπαθώ να είμαι ουσιαστικός στις επαφές μου με τον κόσμο και τους πολίτες. Σημασία έχει να πιαστείς στο ‘χορό’ με τους πολίτες για την ανατροπή και την κοινωνική δικαιοσύνη, όχι στον χορό της πρωτοχρονιάτικης πίτας, δήλωσε σε σημερινή του συνέντευξη στη Λέσχη 97,6 ο Γιάννης Χάιδος :

«Το αποτέλεσμα των εκλογών θα δείξει και τις πιθανές συνεργασίες που μπορούν να επιτευχθούν. Υπάρχει όμως μια ανησυχία στους πολίτες, γιατί παρακολουθούν αυτές τις «οβιδιακές μεταμορφώσεις» του ΚΙΝΑΛ, που από μια ανεξάρτητη και αυτόνομη πορεία πηγαίνει σήμερα στην εξίσωση του με τη νεοφιλελεύθερη διακυβέρνηση της ΝΔ.

Διάβασα πρόσφατα στον τοπικό τύπο άρθρα από πολιτευτές του ΚΙΝΑΛ που έλεγαν ότι δεν έχει σημασία ποιος θα κυβερνήσει, αλλά πώς θα κυβερνήσει. Πρέπει να βγαίνουν τα νούμερα, δηλαδή. Επειδή λοιπόν στα μαθηματικά ένα μεγάλο κεφάλαιο είναι οι δεκαδικοί αριθμοί, ένα ζήτημα με την υποδιαστολή είναι ότι ανάλογα πώς μετακινείται μεγαλώνει ή μικραίνει τον αριθμό. Συνεπώς, το 2012 οι πρακτικές της συνεργασίας με την συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου μετακίνησαν την υποδιαστολή μια θέση αριστερά, κι έτσι το 44% που είχε το κόμμα το 2009 έγινε 4,4% το 2012.

Οι πολίτες πρέπει να επαγρυπνούν, το σύστημα δίνει μάχες οπισθοφυλακής με όλα τα μέσα, και το βλέπουμε κι εδώ τοπικά, όπου γίνονται αήθεις επιθέσεις με προσωπικούς χαρακτηρισμούς σε νέους ανθρώπους που δεν εντάσσονται στο σχεδιασμό ενός κατεστημένου και ευκαιριακών συμμαχιών.

Η κάλπη θα δείξει την κοινωνική απαίτηση, και γι αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές. Προσπαθώ να είμαι ουσιαστικός στις επαφές μου με τον κόσμο και τους πολίτες. Σημασία έχει να πιαστείς στο ‘χορό’ με τους πολίτες για την ανατροπή και την κοινωνική δικαιοσύνη, όχι στον χορό της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Αυτή τη μάχη της ανατροπής θα δώσω αν μου κάνουν την ύψιστη τιμή τα όργανα του κόμματος και συμμετάσχω στο εθνικό ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τους υπόλοιπους συντρόφους. Έχουμε αποδείξει ότι καθόμαστε όλοι μαζί, κάνουμε εκδηλώσεις όλοι μαζί, και δεν κάνουμε πόλεμο ανακοινώσεων για…δημοσκοπήσεις και εσωτερικούς πολιτικούς αντιπάλους. Εγώ κάνω την προσπάθεια μου, επισκέπτομαι φορείς και οργανισμούς και προσπαθώ να ενημερωθώ για να έχω μια άποψη τεκμηριωμένη για κάθε θέμα».

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή