Χαιρετισμός Αγοραστού στην Διαθρησκειακή Έκθεση Φωτογραφίας «Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή»

Η έκθεση φωτογραφίας «Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή» που πήρε το όνομά της από τις τρεις ιερές ημέρες των μονοθεϊστικών θρησκειών Ιουδαϊκής, Χριστιανικής, και Μουσουλμανικής, στέλνει μέσω της τέχνης μήνυμα ειρηνική συνύπαρξης, συμβίωσης και σεβασμού και μας καλεί σε εγρήγορση διαλόγου και αγάπης.

Μας υπενθυμίζει ότι έχουμε όλες τις δυνατότητες, αν το θελήσουμε, να ζούμε αδελφωμένοι, ότι είναι ηθικό χρέος μας να προστατεύσουμε τον πλανήτη από την οικολογική κρίση, τη βιολογική κρίση και τους κινδύνους της κλιματικής αλλαγής και να κληροδοτήσουμε στις επερχόμενες γενιές ένα καλύτερο και πιο βιώσιμο κόσμο.

Πέντε φωτογράφοι που ζουν στην πολυπολιτισμική πόλη της Κωνσταντινούπολης, ένας Έλληνας, ένας Εβραίος, δύο Αρμένιοι και μια Μουσουλμάνα, διασταυρώνουν τους πολιτισμούς τους, εκθέτουν φωτογραφίες με θέματα θρησκευτικά και στέλνουν κοινό μήνυμα. Μιλούν για την σημασία της αλληλοκατανόησης και τον σεβασμό στην ετερότητα. Για την έννοια του otherness για την οποία μιλά με το δικό του θεολογικό βάθος, στο έργο του, στα αγγλικά γραμμένο, ο Άγιος Πέργαμος.

Είναι ένα μήνυμα διαχρονικά επίκαιρο, που αποκτά μεγαλύτερη αξία και σημασία σήμερα, μιας και ζούμε σε αναθεωρητική εποχή, στην οποία αναδύονται πολλοί κίνδυνοι για την ανθρωπότητα. Ένα μήνυμα ειρηνικής συνύπαρξης, σεβασμού και αγάπης για τον συνάνθρωπο που διαφέρει, για τον κάθε άνθρωπο».©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή