Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Δ. Τρικκαίων: Συνεργασία και συνεννόηση για τις «100 Κλιματικά Ουδέτερες Πόλεις»

Τα θέματα της συνεργασίας και της προώθησης των δράσεων για την κλιματική αλλαγή, με την ευκαιρία της ένταξης 6 ελληνικών πόλεων στην Ευρωπαϊκή Αποστολή για τις «100 Κλιματικά Ουδέτερες Πόλεις μέχρι το 2030», έθεσε ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, σε σχετική συνάντηση. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022, στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ανάμεσα στους Δημάρχους και τους συνεργάτες τους, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, κ. Ευθύμιου Μπακογιάννη

Σκοπός της συνάντησης ήταν η εξεύρεση λύσεων για την επιτάχυνση της μετάβασης των πόλεων στην κλιματική ουδετερότητα και στον ψηφιακό μετασχηματισμό τους και την ενίσχυση της συνεργασίας των πόλεων της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, των Ιωαννίνων, της Καλαμάτας, της Κοζάνης και των Τρικάλων, καθώς και των υπολοίπων ελληνικών πόλεων που υπέβαλαν υποψηφιότητα στην Αποστολή, στο πλαίσιο του Συμφώνου Συνεργασίας που υπογράφηκε τον Ιανουάριο του 2022.

Ο κ. Παπαστεργίου έθεσε τα γενικότερα και ειδικότερα ζητήματα, τόσο της συνεργασίας των 6 πόλεων και της ύπαρξης σταθερότερης μορφής για αυτή τη συνεργασία, όσο και της στελέχωσης, ενίσχυσης, χρηματοδότησης και προβολής των δράσεων για τις «100 Κλιματικά Ουδέτερες Πόλεις»

Σε γενικότερο επίπεδο η συζήτηση εξελίχθηκε γύρω από τα εξής κύρια ζητήματα:

– Τη  χρηματοδότηση του όλου εγχειρήματος από ευρωπαϊκά, κρατικά και ιδιωτικά κεφάλαια

– Τις νομοθετικές ρυθμίσεις που είναι αναγκαίες να πραγματοποιηθούν για την υλοποίηση της Αποστολής

–  Τις τεχνικές λύσεις που πρέπει να δοθούν το επόμενο διάστημα προκειμένου τα συνταχθούν τα Κλιματικά Συμβόλαια των Πόλεων

– Την επικοινωνιακή πολιτική προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες, η αγορά και ο ερευνητικός χώρος.

Όπως αναφέρεται σχετικά, η εν λόγω συνάντηση αποτελεί το πρώτο βήμα μιας συνεργασίας για μια κοινή στρατηγική πολιτική μεταξύ των Δήμων και του ΥΠΕΝ, για την οποία όλα τα μέρη δεσμεύτηκαν ότι θα αναπτύξουν το προσεχές μέλλον».

Δήμος Τρικκαίων

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή