Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Διαχρονικό Μουσείο Τρικάλων: Μελετητές στην πρώην ΤΑΞΥΠ

Ελπίδες ότι αυτή τη φορά όλα θα γίνουν στην ώρα της και επιτέλους θα αποκτήσει Μουσείο η περιοχή

Αν και τελευταίος, ελπίζουμε…και καλύτερος, να είναι ο νομός Τρικάλων όσον αφορά τη δημιουργία του Διαχρονικού Μουσείου που σχεδιάζεται να γίνει στην πρώην ΤΑΞΥΠ και που θα φιλοξενήσει σημαντικά ευρήματα της περιοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Τrikalanews.gr πρόσφατα επισκέφθηκαν τον χώρο μελετητές από το Υπουργείο Πολιτισμού με σκοπό να εκτιμήσουν το κτήριο της πρώην ΤΑΞΥΠ και να ξεκινήσει επιτέλους η διαδικασία για την ανάπλαση των κτηρίων και του χώρου που θα αποτελέσει το πολιτιστικό επίκεντρο της πόλης των Τρικάλων αλλά και ολόκληρου του νομού.

Θυμίζουμε ότι στην πρόσφατη επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, είχε ανακοινωθεί το πλάνο – χρονοδιάγραμμα του Υπουργείου στην κατεύθυνση αυτή. Όπως ανέφερε η υπουργός, οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν αρχές του 2024 και να ολοκληρωθούν μέσα στην επόμενη τετραετία.

Ελπίζουμε η παρουσία των μελετητών, να επισπεύδει τη διαδικασία και επιτέλους να δικαιωθεί το πολύχρονο αίτημα της δημιουργίας και λειτουργίας του Διαχρονικού Μουσείου.

Δείτε επίσης:

Εγγυήσεις για Διαχρονικό Μουσείο και Σπήλαιο Θεόπετρας -Αναμένεται διαχειριστικό σχέδιο για το Ασκληπιείο

 

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή