Διαδραστική περιήγηση μαθητών Ρομά στα Τρίκαλα

«Η πόλη αφηγείται τις μικρές της ιστορίες», ήταν το θέμα της δράση που διοργάνωσε το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας με τους μαθητές και τις μαθήτριες Ρομά του 18ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων. Η συγκεκριμένη δράση είχε εκπαιδευτικό χαρακτήρα και υλοποιήθηκε την Πέμπτη 26-5-2022.

Οι μαθητές/τριες συμμετείχαν σε μια διαδραστική περιήγηση με κύρια θεματική ιστορίες της πόλης, που σχετίζονται με την υγεία και τους θεραπευτές από την αρχαιότητα ως τη σύγχρονη εποχή. Τις ιστορίες αφηγήθηκαν στους μαθητές τα ίδια τα μνημεία, μέσα από το γνωστό σε όλους παιχνίδι «κυνήγι θησαυρού» με τη χρήση σύγχρονης τεχνολογίας (GPS, QR codes, Augmented Reality).

Οι μαθητές/τριες ενεπλάκησαν ενεργά σε μία ευχάριστη διαδικασία μάθησης ακολουθώντας μια διαδρομή από το Βαρούσι με τις μεταβυζαντινές εκκλησίες του, στον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Τρίκκης («Ασκληπιείο») και, τέλος, στην Αρχαιολογική Συλλογή Τρικάλων.

Η δράση οργανώθηκε από την παιδαγωγό του Παραρτήματος κ. Ευαγγελία Γκούμπλια και τις αρχαιολόγους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Τρικάλων κ. Ευαγγελία Ντάφη και κ. Ιωάννα Πάλλα. Η ψηφιακή δράση σχεδιάστηκε από το Αναπτυξιακό Κέντρο Θεσσαλίας (ΑΚΕΘ).

Δήμος Τρικκαίων©2023 trikalanews.gr from TNT MEDIA GROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή