Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Διεκδίκηση και συνεργασία για φοιτητικές εστίες στα Τρίκαλα

Λύσεις στο πολύ σημαντικό θέμα της ίδρυσης φοιτητικών εστιών στα Τρίκαλα, συζητήθηκαν, αναζητήθηκαν και συμφωνήθηκε να προωθηθούν, σε συνάντηση Δημάρχου Τρικκαίων – Πρύτανη Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ο κ. Ζήσης Μαμούρης επισκέφθηκε την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022 τον κ. Παπαστεργίου στο Δημαρχείο Τρικκαίων.

Μαζί του, ο κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Φυσικής Αγωγής, Αθλητισμού και Διαιτολογίας (ΣΕΦΑΑΔ) που εδρεύει στα Τρίκαλα, Καθηγητής Θανάσης Παπαϊωάννου, ο Πρόεδρος του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) Καθηγητής Νίκος Διγγελίδης Νικόλαος και ως εκπρόσωπος της Προσωρινής Συνέλευσης του Τμήματος Διαιτολογίας και Διατροφολογίας, ο Καθηγητής Θανάσης Μανούρας. Από την πλευρά του Δήμου Τρικκαίν παρέστη και η αντιδήμαρχος Παιδείας Εφη Λεβέντη.

Προηγήθηκαν δημόσιες επιστολές του Δημάρχου Τρικκαίων σχετικά, τόσο αναφορικά με την καθυστέρηση στην ίδρυση του Ινστιτούτου Φαρμακευτικών και Αρωματικών Φυτών, όσο και αναφορικά με τη μη ίδρυση φοιτητικών εστιών, όπως συνέβη σε Βόλο και Λαμία.
Ο Δήμαρχος Τρικκαίων επανέλαβε το πάγιο αίτημα φοιτητών/τριών, της πανεπιστημιακής κοινότητας γενικότερα, με βάση και τους χώρους που ο Δήμος έχει ήδη παραχωρήσει για την ίδρυση των Εστιών. Στη συζήτηση τέθηκαν όλα τα ζητήματα αναφορικά με το θέμα και συμφωνήθηκαν τα βήματα που μπορούν να γίνουν για να ξεπεραστούν προβλήματα και να επιλυθεί το πολύ σημαντικό αυτό πρόβλημα.

Ακολούθησε συζήτηση για το Ινστιτούτο και τη μη – προς το παρόν – ίδρυσή του στα Τρίκαλα, όπως ήδη έχει ψηφιστεί στη Βουλή. Για το ζήτημα αυτό θα υπάρξει επιτάχυνση των διαδικασιών με θετικό αποτέλεσμα για τα Τρίκαλα.

Επίσης, συζητήθηκαν θέματα σχετικά με το γυμναστήριο που κατασκευάζει ο Δήμος για το ΤΕΦΑΑ, για την υποδομή του τμήματος Διαιτολογίας – Διατροφολογίας, για τη στενότερη συνεργασία των δύο φορέων, σε όλα τα θέματα που αφορούν και σχετίζονται με τη βελτίωση της παρεχόμενης στα Τρίκαλα πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.

Δήμος Τρικκαίων

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή