Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Δημήτρης Παπαστεργίου: «Δεν τα παίρνουμε!» από κανεναν προμηθευτή μασκών

Σοβαρά θέματα έχουν προκύψει με την προμήθεια μασκών στα σχολεία μέσω της ΚΕΔΕ, η οποία καλείται σε ελάχιστο χρόνο να προμηθευτεί μάσκες αξίας 6,2 εκατομμυρίων ευρώ.

Υπονοούμενα για το θέμα άφησε ο αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου.

Ο κ. Κυρίζογλου ανέφερε ότι «δεν μπορεί να μεταφέρεται την τελευταία στιγμή η ευθύνη στις πλάτες των δήμων με κυνικό τρόπο θα έλεγα, η προμήθεια μασκών. Δεν είναι τμήμα προμηθειών η ΚΕΔΕ». Και πρόσθεσε: «Γιατί δεν γινόταν μέσω κάθε δήμου ξεχωριστά, να φάνε ψωμάκι και άνθρωποι στις τοπικές κοινωνίες. Εκτός κι αν ξέρουν ποιοι τις έχουν τις μάσκες, ξέρει κι ο υπουργός, ξέρει και η ΚΕΔΕ και εμείς δεν ξέρουμε τίποτε!». Ο κ. Κυρίζογλου ανέφερε ότι και οι προδιαγραφές που τίθενται στην απόφαση είναι πολύ γενικές.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου αντέδρασε άμεσα στην αναφορά του Κυρίζογλου λέγοντας ότι «την σχετική απόφαση πήρε την περασμένη Παρασκευή ο πρωθυπουργός και «ο μόνος λόγος που δεχθήκαμε να το κάνουμε ήταν ότι δεν θα ήταν εύκολο για τους μικρούς δήμους», προσθέτοντας ότι «Έχουμε δει πάνω από 15 προμηθευτές. Κανέναν δεν αποκλείουμε και από κανέναν δεν τα παίρνουμε!». Αναφορικά με τις προδιαγραφές, υποστήριξε ότι δόθηκαν από το υπουργείο Υγείας.

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή