Δίπλα στους χαλαζόπληκτους παραγωγούς ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης

Την Κυριακή 29-5-2022 το μεσημέρι ακραία καιρικά φαινόμενα (χαλαζόπτωση – ανεμοθύελλα) έπληξαν την περιοχή του Πρίνους στο Δήμου Τρικκαίων, προκαλώντας ζημιές σε καλλιέργειες.

Την περιοχή επισκέφθηκαν την Δευτέρα 30-5-2022 και την Τρίτη 31-5-2022 Ο Δ/ντης του ΕΛΓΑ κ. Σπυρόπουλος, η Επόπτρια Τρικάλων του ΕΛΓΑ κ. Τσάτσα ο Δ/ντης της ΔΑΟΚ κ. Γουγουλάκης καθώς και Γεωπόνοι του ΕΛΓΑ παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Χρ. Μιχαλάκη και προέβησαν σε μία πρώτη εκτίμηση της έκτασης και του ύψους των ζημιών, δίνοντας τις κατάλληλες οδηγίες για την εφαρμογή από τους παραγωγούς καλλιεργητικών φροντίδων.

Οι καλλιέργειες που επλήγησαν είναι κυρίως αμπέλια και καρυδιές και δευτερευόντως αραβόσιτος και μηδική και το φαινόμενο έπληξε ευτυχώς
περιορισμένη έκταση.

Ζητήθηκε από τους υπευθύνους του ΕΛΓΑ, επίσπευση της διαδικασίας εξατομίκευσης των ζημιών άμεσα και πριν τη λήξη της 15νθήμερης προθεσμίας για τις δηλώσεις ζημιών στους Ανταποκριτές του Δήμου, αίτημα που έγινε δεκτό.

Trikalanews
Author: Trikalanews

Share:
Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Γεωργιάδης

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Γεωργιάδης

Με βαθιά θλίψη, ανακοινώνουμε τον θάνατο του πολυαγαπημένου μας συζύγου, πατέρα, αδελφού και θείου, Δημητρίου Νικ. Γεωργιάδη …
Δροσερή γιορτή λήξης για την Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης του 2024

Δροσερή γιορτή λήξης για την Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης του 2024

Με μια όμορφη γιορτή, που δρόσισε τα μικρά παιδιά, ολοκληρώθηκε η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης για το 2024 …