Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Δρ. Serpil Guran: Ενσωματώνοντας τη Σχέση ΤΕΝ (Διατροφή-Ενέργεια-Νερό)

Το Τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε συνεργασία με το πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά» συνδιοργανώνουν διάλεξη με τίτλο «Ενσωματώνοντας τη σχέση ΤΕΝ (Διατροφή-Ενέργεια-Νερό) και τα οργανικά απόβλητα στην επίτευξη κυκλικής οικονομίας άνθρακα» με προσκεκλημένη ομιλήτρια την Δρ. Serpil Guran στις 11 Δεκεμβρίου 2019, ημέρα Τετάρτη και ώρα 12:30 στο Αμφιθέατρο ΑCampus Gaiopolis (πρώην Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας).

Η Δρ. Serpil Guran είναι Διευθύντρια του «Κέντρου Καινοτομίας Καθαρής Ενέργειας» του EcoComplex του Πανεπιστημίου Rutgers και ταυτόχρονα λειτουργεί ως διαχειρίστρια του νέου προγράμματος και κέντρου επιτάχυνσης RutgersXEcoIgnite: Clean Energy Proof of Concept Center and Accelerator program. Εκτός από τη διαχείριση της συνολικής λειτουργίας του EcoComplex, των σχετικών προγραμμάτων, της θερμοκοιτίδας επιχειρήσεων και των εγκαταστάσεων, η Serpil Guran κατέχει ηγετική θέση και συνεισφέρει σημαντικά στο όραμα ώστε το EcoComplex να μπορέσει να εδραιωθεί ως κόμβος για την εμπορευματοποίηση των τεχνολογιών περιβάλλοντος και καθαρής ενέργειας.

Πέρα από τη διευθυντική της θέση, παράλληλα διδάσκει μαθήματα ηλεκτρονικά στο Πανεπιστήμιο Rutgers, όπως το «Εργαλεία απόφασης για τη βιωσιμότητα» στο Τμήμα Γεωργίας, Τροφίμων και Οικονομικών Πόρων και το «Εισαγωγή στις τεχνολογίες βιοενέργειας» στο πρόγραμμα Φυτικής Βιολογίας. Διδάσκει επίσης «Kριτική σκέψη στην περίπτωση της μάθησης του πλέγματος τροφίμων-ενέργειας-νερού» στο πλαίσιο του προγράμματος Rutgers EOF. Η Δρ. Guran εκπαιδεύεται στη θερμοχημική μετατροπή της βιομάζας και των αποβλήτων για την παραγωγή καυσίμων και χημικών ουσιών και ταυτόχρονα εξειδικεύεται στην έρευνα, ανάπτυξη και αξιολόγηση τεχνολογιών βιώσιμων βιοκαυσίμων και ανακύκλωσης καθώς και στην ανάλυση κύκλου ζωής εναλλακτικών ενεργειακών συστημάτων. Επί του παρόντος, εργάζεται στον τομέα «Τρόφιμα-Ενέργεια-Νερό» και «Συνέργεια των αποβλήτων» προωθώντας την ενσωμάτωση των οργανικών αποβλήτων σε ανάπτυξη βιο-οικονομίας κλειστού βρόχου.

Με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην Χημική Μηχανική από το Πανεπιστήμιο Anadolu στην Τουρκία και Διδακτορικό στο ίδιο αντικείμενο, με εξειδίκευση στην τεχνολογία Καυσίμων και Ενέργειας, από το Πανεπιστήμιο του Leeds στο Ηνωμένο Βασίλειο,η Δρ Guran ήταν πρώην ερευνητική επιστήμονας στο Τμήμα Προστασίας του Περιβάλλοντος της πολιτείας του Νιού Τζέρσι για 13 χρόνια και πριν από αυτό ήταν ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο του Πρίνστον, στο Τμήμα Μηχανολογίας-Αεροδιαστημικής Μηχανικής και στο Εθνικό Εργαστήριο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, στην πόλη Γκόλντεν στο Κολοράντο.

Η Δρ. Serpil Guran κατά την επισκεψή της στην Ελλάδα θα πραγματοποιήσει 4 διαλέξεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λάρισα.

Η διάλεξη θα γίνει στην αγγλική.

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή