Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Δράσεις του ΚΚΕ ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας μας σ’ αυτόν

Με περιοδείες ,πανό , εξορμήσεις  οι Τομεακές Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στα Τρίκαλα μεταφέρουν πλατιά στο λαό την ανακοίνωση του Κόμματος για τη Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, καλώντας τον να παλέψει για την απεμπλοκή της χώρας από τους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, για να κλείσουν τώρα αμερικανοΝΑΤΟϊκές στρατιωτικές βάσεις στη χώρα μας. Πέρα των άλλων χώρων που περιόδευαν τα μέλη του ΚΚΕ ,όπως λαϊκή αγορά , εμπορικά καταστήματα κα  ,το απόγευμα της Παρασκευής πραγματοποίησαν μαζική παρέμβαση- εξόρμηση στον πεζόδρομο της Ασκληπιού στο ύψος της πλατείας Ρήγα Φεραίου .

Τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ “έστησαν”  το δικό τους πολιτικό- ενημερωτικό περίπτερο , Το οποίο στόλισαν με τις αφίσσες του Κόμματος που καλούν το λαό σε συναγερμό ενάντια στο νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο , εγκατέστησαν μικροφωνική για να διαδίδεται το μήνυμα του Κόμματος και συνομίλησαν με εκατοντάδες Τρικαλινούς ,δίνοντας τους την ανακοίνωση του Κόμματος για τη θέση του ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Μεταξύ άλλων ανέφεραν:

«Η απαράδεκτη στρατιωτική επέμβαση και εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι η τυπική έναρξη ενός πολέμου που έχει προετοιμαστεί όλα τα προηγούμενα χρόνια και αφορά στον ανταγωνισμό δύο ιμπεριαλιστικών στρατοπέδων -από την μία οι ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και από την άλλη η Ρωσία- για τα κέρδη, για το μοίρασμα αγορών, εδαφών. Η επιλογή όποιου στρατοπέδου ληστών , είναι επιλογή που οδηγεί σε μακελειό τους λαούς, τον ελληνικό λαό. Μόνο η αυτοτελής, ανεξάρτητη, πολιτική στρατηγική ενάντια στα αστικά και ιμπεριαλιστικά σχέδια είναι η διέξοδος για τους εργαζόμενους και τον λαό.

Το συμφέρον του ελληνικού λαού, των λαών συνολικά, είναι στη δική τους πάλη ενάντια στον πόλεμο και όχι να διαλέξουν ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο.

Με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, η Ελλάδα, από την Αλεξανδρούπολη έως τη Σούδα, έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο ΝΑΤΟικό ορμητήριο, αλλά και σε μαγνήτη αντιποίνων, όπως έχει ομολογήσει η Ρωσία. Λέμε όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Η Ελλάδα εδώ και τώρα να σταματήσει να εμπλέκεται σε αυτές τις διαδικασίες. Να κλείσουν εδώ και τώρα οι βάσεις του θανάτου σε όλη την Ελλάδα και στη Θεσσαλία (Λάρισα, Στεφανοβίκειο)

Πληρώσαμε πολλά για τους ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς, πληρώνουμε πολλά με την ακρίβεια στα ύψη, την ενεργειακή φτώχεια να πνίγει τον λαό μας. Ως εδώ!

Κυρίαρχοι είναι μόνο οι λαοί που πρέπει να καταδικάσουν τις αστικές τάξεις και κυβερνήσεις των χωρών τους, οι οποίες τους οδηγούν στη σφαγή, τόσο στην Ουκρανία όσο και στη Ρωσία, παντού.

  • Να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ για την περικύκλωση της Ρωσίας.
  • Να κλείσουν τώρα οι αμερικανοΝΑΤΟικές στρατιωτικές βάσεις στη χώρα μας.
  • Να δυναμώσει η πάλη για αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, με τον λαό νοικοκύρη στον τόπο του.»

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή