Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Δύο πανελλήνια μετάλλια στην Ρόδο, για τον Περικλή Λαγό του Ποδηλατικού Συλλόγου Τρικάλων

Ο Περικλής Λαγός  έκανε μεγάλη επίδοση  στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα δρόμου. Στην κατηγορία παίδων  κατέκτησε χάλκινο μετάλλιο στην ατομική χρονομέτρηση και  αργυρό στον αγώνα αντοχής.

Τα τελευταία 5 χρόνια η Τρικαλινή ποδηλασία βρίσκεται σε τροχιά ανόδου. Πολλά νέα ταλέντα εμφανίζονται στον χώρο, με αποτέλεσμα να ανεβαίνει το επίπεδο σε αυτό το πολύ όμορφο και ταυτόχρονα δύσκολο άθλημα. Στα Τρίκαλα το άθλημα αναγεννήθηκε μέσα στο 2015, τη χρονιά που οι άνθρωποι του Ποδηλατικού Συλλόγου Τρικάλων αποφάσισαν να ξεκινήσουν μια ποδηλατική ομάδα από το μηδέν. Μέσα από την ποδηλατική ακαδημία του συλλόγου αρκετά αγόρια και κορίτσια βρήκαν την ευκαιρία να δείξουν το ταλέντο τους στην ποδηλασία.

Αν και τα πρωταθλήματα ΜΤΒ και Δρόμου (τοπικά – Πανελλήνια) έγιναν όλα μέσα στον Ιούλιο, οι νεαροί ποδηλάτες μας ήταν αγωνιστικά έτοιμοι και κατέκτησαν συνολικά σε αυτόν τον  μήνα 10 μετάλλια σε τοπικά και 4 σε πανελλήνια πρωταθλήματα.

Το περασμένο τριήμερο 24,25 & 26 Ιουλίου ο Π.Σ. Τρικάλων συμμετείχε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα δρόμου, που διοργανώθηκε στην Ρόδο από την ΕΟΠ και την ποδηλατική ομάδα  Π.Ο. Ροδήλιος. Η διοργάνωση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί άψογη αφού ήταν επιπέδου διεθνών αγώνων. Πολλά συγχαρητήρια στον διοργανωτή.    Η ομάδα μας αγωνίστηκε στην κατηγορία παίδων με τέσσερις αθλητές και στους εφήβους με έναν. Οι ποδηλάτες συμμετείχαν την πρώτη μέρα στο αγώνισμα ατομικής χρονομέτρησης.  15,6 χιλιόμετρα η κατηγορία παίδων και 24,6 χιλιόμετρα στην εφήβων.

Στην κατηγορία παίδων ο Περικλής Λαγός με χρόνο 24:05 ήταν 3ος κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο, ο Κων/νος Τσατσαρώνης τερμάτισε 18ος με 25:13, ο Νικόλαος Ποτήρης 25ος με 25:27 και ο Δημήτρης Σιδέρης 32ος με 26:16.

Στην κατηγορία εφήβων ο Κώστας Κουτσιβέτας τερμάτισε 19ος με χρόνο 37:51.

Την επόμενη ημέρα του πανελληνίου πρωταθλήματος οι ποδηλάτες αγωνίστηκαν στον αγώνα αντοχής, 80 χιλιόμετρα για την κατηγορία παίδων και 102 χιλιόμετρα των εφήβων. Η διαδρομή ήταν αρκετά δύσκολη, αφού οι ποδηλάτες εκτός από τις πολλές αναβάσεις στην διαδρομή έπρεπε να αντιμετωπίσουν και τις καιρικές συνθήκες (πολύ υγρασία και ζέστη).

Ο Περικλής Λαγός  που έδειχνε να μην τον ενοχλούν ιδιαίτερα οι καιρικές συνθήκες και η δύσκολη διαδρομή, στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων κυνηγώντας μέχρι την τελευταία στιγμή την νίκη, κατακτώντας τελικά την δεύτερη θέση και το αργυρό μετάλλιο.  ΟιΣιδέρης, Ποτήρης και Τσατσαρώνης τερμάτισαν άξια στις 22η , 23η& 26η θέσεις αντίστοιχα, επηρεασμένοι έντονα από τις καιρικές συνθήκες.   Τέλος στην κατηγορία εφήβων ο Κώστας Κουτσιβέτας για τους παραπάνω λόγους δεν κατάφερε να τερματίσει  στον αγώνα.

Ευχαριστούμε τους χορηγούς της ομάδας για την στήριξη τους:

ΟΡΘΟΠΕΤΑΛΙΑ (ποδηλατικό κατάστημα Λάρισας), PROMIST (ασφάλειες), Δ.ΓΕΩΡΓΑΛΗΣ (πρακτορείο ΟΠΑΠ),  3G (ψηφιακές εκτυπώσεις),  ΕΦΗ ΠΑΛΑΤΟΥ (φυσιοθεραπεία – βελονισμός).

Ειδικότερα ευχαριστούμε τον Μπούσδρα Γιάννη και την ομάδα Α.Ο. ΑΝΤΑΙΟΣ της Ρόδου για την πολύτιμη βοήθεια που μας πρόσφερε κατά την διάρκεια των αγώνων.

Επίσης ευχαριστούμε το LATTECAFEστην οδό Κονδύλη 39 για την χορηγία του σε υλικά επικοινωνίας.

Ευχαριστούμε επίσης τους γονείς των αθλητών που βοηθούντα παιδιά τους να προχωρήσουν σε αυτό το δύσκολο, επίπονο, αλλά και μαγευτικό άθλημα που επέλεξαν.

Η ποδηλατική ακαδημία  της ομάδας θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τέλους Ιουλίου και στην συνέχεια θα κλείσει για διακοπές μέχρι τον δεκαπενταύγουστο.Η ακαδημία λειτουργεί με περίπου 35 – 40 παιδιά. Χωρίζεται σε τέσσερα τμήματα, ανάλογα την ηλικία και την ποδηλατική εμπειρία και στοχεύει στην άθληση, στην βελτίωση της ικανότητας οδήγησης και την εκμάθηση οδιγικής  συμπεριφοράς.

Με το ποδήλατο αθλείσαι, μαθαίνεις οδήγηση, ζεις στην φύση, χαίρεσαι την ζωή!!!

Επικοινωνία για εγγραφές και συμμετοχή στην ακαδημία ποδηλασίας:

Τηλέφωνα: Ζιντζόβας Ηλίας (6986010785) – Ταμανάκιας Μιχάλης (6989154306). Υπεύθυνοι προπονητικού και αγωνιστικού σχεδιασμού.

Facebook: https://www.facebook.com/Podilatikos.Trikalon.cycling.club/

Email:[email protected]

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή