Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ε.ΠΑ.Μ.:«Ασύμμετρη απειλή», αλλά οι μπίζνες με την Τουρκία καλά κρατούν

Την Τρίτη 3 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη κλειστή επιχειρηματική εκδήλωση, κατά την οποία υπογράφηκε μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Συνδέσμου Εισαγωγέων Βορείου Ελλάδος και του Τουρκο-Ελληνικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου, για την ανάπτυξη των οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών.

Την Τρίτη 3 Μαρτίου, χιλιάδες όμηροι του τουρκικού καθεστώτος, κατευθυνόμενοι από αυτό το ίδιο το καθεστώς, ήταν μαζεμένοι στα σύνορα της χώρας μας με την Τουρκία, στον Έβρο, και απαιτούσαν τη μαζική είσοδό τους στην Ελλάδα. Πολλοί από αυτούς έφεραν δακρυγόνα που τους είχε προμηθεύσει ο τουρκικός στρατός, ενώ Τούρκοι στρατιώτες εθεάθησαν να κόβουν τα συρματοπλέγματα και να προσπαθούν, με πλήρη εξάρτηση και οπλισμό, να διευκολύνουν την είσοδο του πλήθους στη χώρα μας. Η ένταση αυτών των γεγονότων συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, ενώ είναι τόσο απροκάλυπτη η ανάμιξη και οι προθέσεις της Τουρκίας, που η κυβέρνηση Μητσοτάκη έκανε επίσημα λόγο για «ασύμμετρη απειλή» που δέχεται η χώρα μας.

Το γεγονός ότι αυτήη «ασύμμετρη απειλή» δεν ασκείται αυτοβούλως από το συγκεντρωμένο πλήθος, αλλά από το επίσημο τουρκικό κράτος, ουδόλως εμπόδισε τον Υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), κ. Θεόδωρο Καράογλου, να παρίσταται στην ελληνο-τουρκική επιχειρηματική εκδήλωση, να δίνει τις «ευλογίες» του για την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας και να τονίζει στην ομιλία του «τα κοινά σημεία που έχουν οι δύο λαοί» και το πώς αυτή η πρωτοβουλία μπορεί να είναι «η αφορμή για να έρθουν πιο κοντά οι ηγεσίες των δύο χωρών»!

Στα σύνορα του Έβρου, στρατός, εθνοφυλακή και αστυνομία, επιχειρούν να αποτρέψουν την «εισβολή» των ομήρων του τουρκικού καθεστώτος, με εντολή της κυβέρνησης την οποία υπηρετεί ο κ. Καράογλου, και με τέτοια στήριξη από τον ντόπιο πληθυσμό που δεν έχει συναντήσει ποτέ κανένα προηγούμενο μέτρο της παρούσας, αλλά και όλων των προηγούμενων κατοχικών κυβερνήσεων. Ένα «επιλεκτικό» κλείσιμο των συνόρων, μόνο για το πλήθος μεταναστών, ενώ  τα τουρκικά εμπορικά φορτηγά περνούν ελεύθερα από το τελωνείο των Κήπων και η Τουρκία μένει στο απυρόβλητο, αφού κανένα μέτρο δεν λαμβάνεται εναντίον της.

Από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, δεν έχουμε την αυταπάτη να περιμένουμε τίποτα καλύτερο. Περιμένουμε όμως από τον ελληνικό λαό, ο οποίος έχει δεχτεί άπειρες «σφαλιάρες» από το κατοχικό καθεστώςκαι έχει ηττηθεί σε όλους τους αγώνες που έχει δώσει τα τελευταία χρόνια, να αντλήσει από αυτές τις ήττες τα αναγκαία συμπεράσματα, ώστε να μην επαναλαμβάνει τα ίδια λάθη. Ο κύριος εχθρός του έθνους είναι στο εσωτερικό, και μάλιστα κάθεται στα κυβερνητικά και κοινοβουλευτικά έδρανα. Εάν δεν αντιμετωπιστεί αυτός ο εχθρός, κανένα πρόβλημά μας δεν μπορεί να λυθεί, αντίθετα συνεχώς θα δημιουργούνται νέα προβλήματα, όλο και χειρότερα!

 

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή