Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Εγκαινιάστηκε το Κεντρικό Μαγειρείο του Δήμου Λαρισαίων

Με στόχο την συνεχή διασφάλιση συνθηκών υγιεινής και απόλυτης ασφάλειας των τροφίμων αλλά και την εξοικονόμηση πόρων και ανθρώπινου δυναμικού, λειτουργεί πλέον το σύγχρονο κεντρικό μαγειρείο του Δήμου Λαρισαίων, που εγκαινιάστηκε χθες το μεσημέρι.

Η δομή του Κεντρικού Μαγειρείου του Δήμου Λαρισαίων, βρίσκεται στην Νεάπολη, στο τέρμα της Σκεπαστής Αγοράς και εδώ και ενάμιση μήνα που λειτουργεί παρασκευάζει σε καθημερινή βάση περισσότερες από 2000 μερίδες φαγητού, ενώ δυο αυτοκίνητα του Δήμου, με θερμοθαλάμους, διανέμουν το φαγητό  στους 26 Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς, στο Κοινωνικό Συσσίτιο του Δήμου ενώ καλύπτονται οι ανάγκες και των δομών φιλοξενίας αστέγων και κακοποιημένων γυναικών.

Η κατασκευή του  Μαγειρείου όπως και η προμήθεια του εξοπλισμού, προϋπολογισμού 150.000 ευρώ περίπου, χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ 2014 – 20 της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ενώ τα δυο νέα αυτοκίνητα για την μεταφορά των φαγητού αγοράστηκαν από ιδίους πόρους του Δήμου Λαρισαίων.

Σημειώνεται επίσης, ότι ο Δήμος Λαρισαίων, δίνει έμφαση στην ασφάλεια και στις συνθήκες υγιεινής και γι αυτό βρίσκεται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και ειδικότερα το Εργαστήρι Υγιεινής και Επιδημιολογίας για την πιστοποίηση του συστήματος διασφάλισης της υγιεινής κατάστασης και της ποιότητας των τροφίμων με το σήμα HAACP.

Στο ίδιο πλαίσιο ο Δήμος Λαρισαίων συνεργάζεται και με το τμήμα Διαιτολογίας και Διατροφής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου για την κατάρτιση του προγράμματος διατροφής των παιδιών των δημοτικών βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών.

 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή