Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Εικόνες αποκάλυψης εκτυλίσσονται στα Τέμπη

Εικόνες αποκάλυψης, συνεχίζουν να εκτυλίσσονται στα Τέμπη μετά την μοιραία σύγκρουση αμαξοστοιχιών που στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό επιβατών επικεντρώνονται σήμερα στο τρίτο βαγόνι του τρένου, με τα συνεργεία, να επιχειρούν να το τεμαχίσουν, ώστε να μοιραστεί το βάρος του και να μετακινηθεί.

Με την βοήθεια γερανοφόρων οχημάτων, ειδικές ομάδες συνεχίζουν να επιχειρούν παράλληλα στα δύο πρώτα βαγόνια που έχουν γίνει μια άμορφη μάζα σιδερικών και έχουν καεί ολοσχερώς. Τα πάντα γίνονται με μεγάλη προσοχή λόγω της επικινδυνότητας της κατάστασης και του μεγάλου όγκου των βαγονιών.

Ο αριθμός των θυμάτων αυξάνεται, με τους άνδρες της Πυροσβεστικής να συνεχίζουν να επιχειρούν στα συντρίμμια των δύο τρένων, προκειμένου να εντοπίσουν και τον τελευταίο αγνοούμενο.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής, ο απολογισμός των νεκρών φτάνει στους 46, καθώς ανέσυραν ακόμα 7 σορούς.

Φωτογραφίες από larissanet.gr

Ελέγχονται τα πάντα ξανά και ξανά

Μάλιστα, θα ελεγχθούν όλα τα κομμάτια του τρένου ξανά και ξανά μέχρι να υπάρξει η βεβαιότητα ότι έχουν ερευνηθεί τα πάντα. Οι διασώστες και ομάδες της ΕΜΑΚ, βήμα – βήμα, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ερευνούν κάθε σπιθαμή των βαγονιών και αναζητούν διόδους για να μπορέσουν να εισέλθουν σε όλα τα σημεία.

Γύρω από το σημείο του δυστυχήματος έχουν στηθεί σκηνές ώστε να οργανώνεται καλύτερα η επιχείρηση. Εκεί οι διασώστες παίρνουν λίγες ανάσες, για να ανακτήσουν τις δυνάμεις τους και να συνεχίσουν τις έρευνες.

Λυγίζουν ακόμη και οι ιατροδικαστές

Ο διασώστης του ΕΚΑΒ, Γιάννης Γούλας, μιλώντας στο MEGA ανέφερε ότι από χθες το απόγευμα μέχρι το βράδυ οι διασώστες είχαν γεμίσει 20 σακούλες.

Χαρακτηριστικό του μεγέθους της φρίκης είναι ότι ακόμα και οι ιατροδικαστές που είναι εξοικειωμένοι με το είδος των εικόνων στο σημείο της τραγωδίας, έχουν σοκαριστεί.

Ο κ. Γούλας,  σήμερα το πρωί, περιέγραψε τα όσα έχει βιώσει τις τελευταίες ώρες που επιχειρεί στο σημείο της εθνικής τραγωδίας.

«Η εικόνα τα εξηγεί από μόνη της όλα είναι όντως, μακάβριο το θέαμα που αντιμετωπίζουμε. Δυστυχώς, υπήρχαν και πολλά άτομα δεν ήταν στην ζωή, τα μεταφέραμε σε σάκους. Από χθες ελπίζαμε μην τυχόν κάτω από τα βαγόνια να είναι έστω ένας άνθρωπος εν ζωή, αλλά δυστυχώς αυτό δεν επιβεβαιώθηκε».

«Προσπαθούμε να συλλέξουμε είτε σώματα, είτε μέλη»

Για τις εξελίξεις που υπάρχουν στο πεδίο σήμερα περιέγραψε ο διασώστης: «Αυτήν την στιγμή οι συνάδελφοι προσπαθούν να συλλέξουν είτε ολόκληρα σώματα είτε μέλη και να τα μεταφέρουμε στο νοσοκομείο».

Η περιγραφή του διασώστη για την πρώτη εικόνα που αντίκρισαν στο σημείο της σύγκρουσης των τρένων συγκλονίζει: «Προχθές όταν ήρθαμε στο σημείο υπήρχε πολύ θόρυβος. Οι πρώτες διασώστες που έφθασαν στο σημείο έβλεπαν ανθρώπους να έρχονται κατά δεκάδες κατά πάνω μας ζητώντας βοήθεια. Υπήρχαν άνθρωποι που είχαν εκτοξευθεί έξω από τα βαγόνια, ήταν στα χωράφια και ζητούσαν βοήθεια».

Αναφορικά με τις ηλικίες των θυμάτων ο κ. Γούλας ανέφερε: «Οι μεγαλύτεροι που μεταφέραμε ήταν ένας άνθρωπος γύρω στα 60 και 53. Όλες οι άλλες ηλικίες ήταν μεταξύ 19 – 25 χρόνων. Το σύνολο των περιστατικών που μεταφέραμε εμείς ήταν 19 – 25 χρόνων».

Συγκλονίζουν οι συγγενείς

Οι συγγενείς των ανθρώπων που βρήκαν τραγικό τέλος στα συντρίμμια των τρένων ή όσων αγνοούνται ζουν το δικό τους δράμα, βιώνοντας μια ανείπωτη τραγωδία.

Μια γυναίκα, που έχασε τον άνδρα και το 5χρονο παιδί της στην τραγωδία με τη σύγκρουση των δυο τρένων, ξέσπασε με τον πιο συγκλονιστικό τρόπο.

Η γυναίκα περιέγραψε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» τις τραγικές στιγμές ανείπωτου πόνου που ζει μετά την απώλεια του άνδρα και του παιδιού της στο μοιραίο δυστύχημα με τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

Η γυναίκα που έχασε τον 40χρονο σύζυγο και το 5χρονο γιο τους στα Τέμπη, καθώς ο άνδρας και το παιδάκι ταξίδευαν με το μοιραίο επιβατηγό τρένο, που συγκρούστηκε με την εμπορική αμαξοστοιχία, μίλησε για την τραγωδία που βιώνει και τις δύσκολες στιγμές που έζησε στην αναγνώριση των σορών των θυμάτων.

«Είμαι με τα ηρεμιστικά. 40 χρόνων έφυγε ο σύζυγός μου και 5 χρόνων το παιδί μου. Ήταν στο πρώτο βαγόνι. Όλοι οι άνθρωποι που είναι εκεί, είναι άχρηστοι, να φύγουν. Βγαίνουν κάποιοι βουλευτές και μας λένε συλλυπητήρια. Να μου πούνε τι; Θα μου φέρουν πίσω το παιδί μου και τον άντρα μου; Να απολυθούν όλοι, είναι όλοι άχρηστοι», είπε η γυναίκα.

Δείτε επίσης:

Ν. Τρικάλων: Ένα σταθμάρχης κι ένας εργοδηγός όλοι κι όλοι οι εργαζόμενοι του ΟΣΕ!

Αβάστακτος ο πόνος στο Καστράκι για τα αδικοχαμένα κορίτσια

Στον σταθμό Καλαμπάκας είχε εκπαιδευτεί ο σταθμάρχης της Λάρισας

Τραγωδία Τέμπη: Συγκλονίζει η μητέρα φοιτητή που χαροπαλεύει – Σκάστε, σήμερα ουρλιάζουν οι μανάδες

Ετοιμάζουν διαμαρτυρία έξω από τον σταθμό του ΟΣΕ

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Αναζητούν αγνοούμενους μέσα από τα social

Συλλυπητήρια και εκκλήσεις για αιμοδοσία από συλλόγους των Τρικάλων

Απερίγραπτη οδύνη – Τρικαλινοί στο πλευρό φίλων και συγγενών που έχασαν δικούς τους

Τέμπη: Βίντεο – ντοκουμέντο από τη στιγμή της σύγκρουσης

Το Trikalanews.gr στο Νοσοκομείο Λάρισας όπου καταγράφονται δραματικές στιγμές (φωτό)

Κλαίει η Καλαμπάκα για την Θώμη, την Χρύσα και την Αναστασία

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή