Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Είναι η Δημοτική Αρχή Φαρκαδόνας υποχείριο του κ. Λιούτα;

ΜΕΤΩΠΟ ΛΑΟΥ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ: Δεν περνάει η ανίερη συναλλαγή στον Δήμο Φαρκαδόνας

Έβγαλαν απόφαση πέρα για πέρα παράνομη, ενώ το γνώριζαν και οι ίδιοι ότι παρανομούν!!

Μιλάμε για μια απόφαση χωρίς εισήγηση, χωρίς σκεπτικό-αιτιολογία, χωρίς την απαιτούμενη απ’ τον νόμο πλειοψηφία του συνόλου των συμβούλων και κατά βάναυση παραβίαση των διατάξεων αναγκαστικού δικαίου περί μη αγοραπωλησίας ή ανταλλαγής δημοσίων-δημοτικών πραγμάτων εκτός συναλλαγής.

Μια μειοψηφία συμβούλων στο Δημοτικό Συμβούλιο Φαρκαδόνας αποφάσισε πρόσφατα την ανταλλαγή δημοτικής πεδινής βοσκήσιμης γης 60 στρεμμάτων στα Σερβωτά με μια παλιά αποθήκη 500 τ.μ. σε οικόπεδο 1.500 τ.μ. της ΕΑΣΤ στη Φαρκαδόνα, μια απόφαση που επί ένα ολόκληρο χρόνο προετοιμαζόταν στα μουλωχτά από τη Δημοτική Αρχή Φαρκαδόνας!!

Η απόφαση πέρα από προκλητικά παράνομη, είναι συγχρόνως αντιλαϊκή, αντικτηνοτροφική και αντιαναπτυξιακή. Η συρρίκνωση των βοσκήσιμων εκτάσεων συντελεί στη συρρίκνωση της κτηνοτροφίας.

Ορθώς η απόφαση ανταλλαγής ακινήτων, όπως ήταν αναμενόμενο, ακυρώθηκε πανηγυρικά από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, δεχόμενη την προσφυγή του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου. Αξίζει να σημειωθεί πως ανάλογη προσφυγή είχε καταθέσει ο δημότης Γιάννης Ρίτσιος, αγροτοσυνδικαλιστής και συνεταιριστής, αλλά και μέλος του Μετώπου Λαού. Επίσης βρίσκεται σε εξέλιξη η συλλογή δεκάδων υπογραφών από κατοίκους των Σερβωτών σε αντίστοιχη προσφυγή.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν σε όλους μας είναι τεράστια. Τι είναι αυτό που οδηγεί τον Δήμο Φαρκαδόνας να ποδοπατά νόμους, λαϊκή περιουσία και λαϊκά συμφέροντα; Είναι ή τείνει να γίνει σήμερα η Δημοτική Αρχή Φαρκαδόνας υποχείριο του κ. Λιούτα, όπως υπονοεί δημοσίως ο κ. Μιχ. Μπαγιώτης; (Αξίζει να αναφέρουμε τα βαριά του λόγια για Λιούτα και Δημοτικό Συμβούλιο Φαρκαδόνας: ο κ. Λιούτας «θεωρεί ότι είναι υπεράνω του νόμου, μπορεί να λειτουργεί με υπόγειες συμφωνίες και οποιοσδήποτε δεν ταυτίζεται με αυτές, εισπράττει ……τις απειλές του», εγώ λειτουργώ «…όχι πελατειακά και κάτω από το τραπέζι, όπως υπονοεί ο κος Λιούτας», «για τη δημοτική περιουσία αποφασίζει όλο το Δημοτικό Συμβούλιο και όχι αποκλειστικά οι πολιτικοί συνοδοιπόροι του στο Δήμο Φαρκαδόνας», αναφέρεται στην «…υπερβολική προσπάθεια και εγρήγορση της νυν Δημοτικής Αρχής…. που έστελνε διαρκώς έγγραφα σε υπηρεσίες…», και πως «το Δημοτικό Συμβούλιο χωρίς εισήγηση και σκεπτικό αποφάσισε την ανταλλαγή, ενώ ο Πρόεδρός του «παρέλειψε» να αποστείλει την απόφαση για έλεγχο νομιμότητας, όπως οφείλει»).

Το ευχάριστο και άκρως ενδιαφέρον είναι ότι η υπόθεση της ανταλλαγής έχει βγει πλέον έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο και απασχολεί την κοινωνία. Ήδη πρωταγωνιστεί ο λαϊκός παράγων. Οι μεγάλες λαϊκές αντιδράσεις σύντομα θα φουντώσουν κι άλλο. Είναι σίγουρο ότι θα βάλουν ταφόπλακα στην ανίερη ανταλλαγή που σχεδιάστηκε στο σκοτάδι και πήραν την απόφαση εξπρές.

Στοιχειώδης αυτοκριτική στάση όσων ψήφισαν υπέρ της ανταλλαγής είναι να ανακαλέσουν τώρα την ψήφο τους και να δώσουν τις δέουσες εξηγήσεις στον λαό. Τα λάθη είναι για να διορθώνονται!

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Η μεγάλη μας απορία είναι γιατί ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Τρικάλων-ΕΝΩΣΗ δεν ζήτησε για τη μετεγκατάσταση του εργοστασίου ΤΡΙΚΚΗ έκταση στο Βιομηχανικό Πάρκο Φαρκαδόνας, που χρυσοπληρώθηκε από μας τους φορολογούμενους πολίτες και προήλθε από την παραχώρηση βοσκήσιμων κτηνοτροφικών εκτάσεων στο κέντρο του Δήμου Φαρκαδόνας, αλλά αντίθετα επιδιώκει να καταστρέψει κι άλλες κτηνοτροφικές εκτάσεις (στα Σερβωτά); Τι πιο καλό απ’ το να υπάρχει το Εργοστάσιο Γάλακτος στο κέντρο του Δήμου και στον οδικό άξονα Τρικάλων-Λάρισας, αποτελώντας την αφετηρία για την «ενεργοποίηση» του ΒΙ.ΠΑ.ΦΑ. και την ανάπτυξη της περιοχής μας; Θα απαντήσει κανείς σ’ αυτά τα καίρια ερωτήματα;

ΜΕΤΩΠΟ ΛΑΟΥ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή