Εκδήλωση κατά της σχολικής βίας στο 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων

Με αφορμή την καθιέρωση από το Υπουργείο Παιδείας της 6ης Μαρτίου ως Πανελλήνιας Ημέρας κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού, πραγματοποιήθηκε στο 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων ένα τρίωρο βιωματικό εργαστήριο,με την ενεργό συμμετοχή και συνεργασία μαθητών, εκπαιδευτικών και της ψυχολόγου του σχολείου Κ. Μπαλατσούκα.

Έχοντας ως στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας για την πρόληψη και αντιμετώπιση του φαινομένου, οι μαθητές ετοίμασαν μία παρουσίαση σχετική με τους βασικούς άξονες του φαινομένου, παρακολούθησαν την ταινία που γύρισε ομάδα μαθητών του σχολείου και στη συνέχεια συζήτησαν με την ψυχολόγο τις σκέψεις, τους προβληματισμούς και τις ιδέες τους, όσον αφορά τις διαστάσεις του θέματος, αλλά και την αντιμετώπιση της βίας και του εκφοβισμού στον σχολικό χώρο. Στη συζήτηση τονίστηκε επίσης η αναγκαιότητα  της σχολικής διαμεσολάβησης.

Μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης, οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες και συμμετείχανσε βιωματικές ασκήσεις με βασικό ζητούμενο την ενσυναίσθηση και την ουσιαστική προσέγγιση του προβλήματος από την πλευρά θυμάτων, θυτών, γονιών και εκπαιδευτικών.©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή