Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ελληνογερμανική μουσική φιλία – Σημαντική συναυλία στα Τρίκαλα

Με σημαντικούς συντελεστές, εξαιρετικό πρόγραμμα και δωρεάν είσοδο θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 1η Οκτωβρίου 2018 στις 8 το βράδυ, στην αίθουσα «Δημήτρης Καβράκος» του Πνευματικού  Κέντρου «Αθανάσιος Τριγώνης», συναυλία με αφορμή το  ξεκίνημα της φετινής μουσικής εκπαιδευτικής χρονιάς του Δημοτικού Ωδείου Τρικάλων.

Προσκεκλημένοι είναι, η συμφωνική ορχήστρα Λάρισας και η χορωδία της Γερμανικής μουσικής σχολής Berufsfachschule fur Musik Bad Konigshofen (Επαγγελματικό Κολέγιο Μουσικής).

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει το περίφημο ορατόριο «Μεσσίας» του Γκεόργκ Φιλιπ Χέντελ και το κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα αρ 1 (op.15) του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν.
 Το ορατόριο θα ερμηνευτεί από τη Συμφωνική Ορχήστρα Λάρισας με την συνοδεία της χορωδίας της σχολής του Bad Königshofen. Τη διεύθυνση θα έχει ο  Έρνστ Έστεράιχερ, καλλιτεχνικός διευθυντής της σχολής.

Το κοντσέρτο θα διευθύνει ο Χρήστος Κτιστάκης μαέστρος της Συμφωνικής Ορχήστρας Λάρισας. Στο πιάνο ο καθηγητής της γερμανικής σχολής, Μίχαελ Λέρχερ.
Η συναυλία είναι απόρροια μιας συνεργασίας Ελλήνων και Γερμανών μουσικών  που ξεκινά από το 2015, με την ετήσια ανταλλαγή φοιτητών, με τη μορφή μουσικών σεμιναρίων στη Γερμανία (άνοιξη) και στην Ελλάδα (φθινόπωρο).
 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή