Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων: Ξεκινούν από σήμερα οι αρχαιρεσίες

Διακηρύχθηκε ακόμη ένας συνδυασμός που θα διεκδικήσει τη ψήφο των μελών του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων

Με τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου ΔΣ να ξεκινούν σήμερα, ένας ακόμη συνδυασμός δημοσιεύει τη διακήρυξή της δημιουργίας του και της διεκδίκησης των ψήφων του κλάδου.

Έτσι, εκτός από τον “ΕΝΩΤΙΚΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΕΜΠΟΡΩΝ” ρίχνεται ακόμη ένα σχήμα στη μάχη των εκλογών.

Πρόκειται για την Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων που θα κατέλθει στις εκλογές που θα ολοκληρωθούν στις 6 Ιουνίου.

Ειδικότερα, αναφέρεται στη διακήρυξη:

“Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Οι εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων, στις 4,5,6 του Ιούνη μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν μια μαζική καταδίκη της κυβερνητικής πολιτικής και των εκφραστών της  στον Εμπορικό Σύλλογο, ενισχύοντας το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Συνεργασίας Εμπόρων.

Ο σχεδιασμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων που πιστά εφαρμόζει η κυβέρνηση θεωρεί την αυτοαπασχόληση και τη μικρή επιχείρηση διαρθρωτικό πρόβλημα της οικονομίας.

Διαχρονικά οι κυβερνητικές  πολιτικές με κάθε τρόπο (πακτωλό χρημάτων στους μεγάλους ,απελευθέρωση ωραρίων, φορολογία, πλειστηριασμούς) προσπαθούν να εξαφανίσουν ένα μεγάλο μέρος από εμάς τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς που ακόμα παραμένουμε η πλειοψηφία στο χώρο μας. Μα κατηγορούν για φοροφυγάδες όμως τα στοιχεία λένε την αλήθεια. Μια χούφτα ΑΦΜ χρωστάνε στο κράτος δεκάδες δις. Οι εργαζόμενοι και οι  μικροί  επαγγελματίες εισφέρουν στο κράτος το 95%  των εσόδων και μόνο το 5% εισφέρουν οι μεγάλοι. Η αγωνία μας είναι μια καθημερινότητα, κανονικός Γολγοθάς.  Φορολογία από το πρώτο ευρώ, προκαταβολή φόρου, φόρος τέλος επιτηδεύματος, πλειστηριασμοί, τα χαράτσια του ΕΝΦΙΑ, τεκμαρτή  φορολόγηση έχεις δεν έχεις εισόδημα, αύξηση 5% των ασφαλιστικών εισφορών, υπέρογκες αυξήσεις στα δημοτικά τέλη. Ένα αλαλούμ με τον ψηφιακό μετασχηματισμό (τη διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές, την ψηφιακή κάρτα εργασίας ) . Η διάλυση παραπέρα της δημόσιας υγείας με το αίσχος των απογευματινών επί πληρωμή χειρουργείων. Με την ακρίβεια σε πρώτες ύλες, ενοίκια , στα είδη πρώτης ανάγκης να τσακίζει το όποιο εισόδημά μας. Ατελείωτος ο κατάλογος των εμποδίων προκειμένου να τους αδειάσουμε μία ώρα νωρίτερα την «γωνιά».

Θέτουμε τον εξής προβληματισμό προς όλους τους επαγγελματίες: Που ήταν η διοίκηση του εμπορικού συλλόγου της πόλης μας όταν η κυβέρνηση έφερνε το νομοσχέδιο λαίλαπα του φορολογικού; Πώς ενημέρωσε, οργάνωσε των αγώνα των εμπόρων; Τι φοβάται η διοίκηση του εμπορικού μας συλλόγου και τουλάχιστον εδώ και μία τριετία δεν έχει οργανώσει ούτε μια συνέλευση για να συζητήσουμε για κρίσιμα θέματα, για να δούμε πως θα πορευτούμε, τι ανάγκες έχουμε, πως θα οργανώσουμε την αντίθεσή μας στην βαρβαρότητα που θέλουν να μας επιβάλουν!

Ήρθε η ώρα να βάλουμε ένα φρένο στην λογική ότι ο Εμπορικός Σύλλογος είναι «το τσιφλίκι μας».Καλούμε όλους τους επαγγελματίες να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, μέσα από την πείρα της ίδιας της ζωής τους και την στάση της Κυβερνητικής Διοίκησης του Συλλόγου μας.

Το ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Συνεργασίας  είναι ένα ψηφοδέλτιο που έχει επιλέξει τον δρόμο του αγώνα και της διεκδίκησης, ένα ψηφοδέλτιο που μας ξέρετε, μέσα από κάθε μετερίζι του αγώνα ,που νιώθουμε την ίδια αγανάκτηση με όλους όσους αγανακτούν με όλους όσους δεν αντέχουν άλλο με αυτή την κατάσταση!

Συνάδελφε, συναδέλφισσα ,

Μπορούμε μαζί ενωμένοι να αλλάξουμε ρότα στον σύλλογο.  Η Αγωνιστική συνεργασία εμπόρων σε καλεί να πάρεις  μέρος στη προσπάθεια αυτή για το καλό των αυτοαπασχολουμένων και μικρών εμπόρων  ,γιατί είμαστε οι πλειοψηφία στον χώρο μας. Να καταδικάσεις αυτούς που κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους ώστε να επικρατεί  σιγή νεκροταφείου.

Σας καλούμε όλους και όλες να πάτε κόντρα σ αυτή την κανονικότητα που θέλουν να μας επιβάλουν και να κάνετε το βήμα και να ψηφίσετε την παράταξη μας ,ώστε η αγανάκτησή μας να πάρει φωνή, να εκφραστεί σπάζοντας την σιωπή και παλεύοντας για έναν Εμπορικό Σύλλογο που θα μπαίνει εμπόδιο σε ότι μας τσακίζει, θα διεκδικεί και θα αγωνίζεται στο πλευρό των πραγματικών αναγκών όλων των αυτοαπασχολούμενων.”

trikalanews
Author: trikalanews

Share:
Το πάρκο του Αη Γιώργη: Ο πράσινος πνεύμονας των Τρικάλων για αναψυχή και άθληση

Το πάρκο του Αη Γιώργη: Ο πράσινος πνεύμονας των Τρικάλων για αναψυχή και άθληση

Το πάρκο του Αη Γιώργη στα Τρίκαλα αποτελεί έναν από τους πιο αγαπημένους προορισμούς για τους κατοίκους της πόλης, προσφέροντας …
Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Κατσαρός

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Κατσαρός

Με βαθιά θλίψη ανακοινώνουμε την απώλεια του πολυαγαπημένου μας συζύγου, πατέρα και φίλου, Δημήτριου Ξεν. Κατσαρού …
Λαρισαίοι Πρωταθλητές Ρομποτικής Συνάντησαν τον Δήμαρχο Λαρισαίων

Λαρισαίοι Πρωταθλητές Ρομποτικής Συνάντησαν τον Δήμαρχο Λαρισαίων

Σε μια θερμή συνάντηση με τον Δήμαρχο Λαρισαίων, Θανάση Μαμάκο, βρέθηκαν τρεις νεαροί Λαρισαίοι πρωταθλητές Ρομποτικής λίγο πριν αναχωρήσουν για …
Θεσσαλία: Εξέλιξη της επιζωοτίας της πανώλους των μικρών μηρυκαστικών

Θεσσαλία: Εξέλιξη της επιζωοτίας της πανώλους των μικρών μηρυκαστικών

Οι νέες ζώνες προστασίας και επιτήρησης και τα μέτρα που λαμβάνονται για τις μετακινήσεις των ζώων …