Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ένα θαύμα έσωσε τον Τρικαλινό Αρ. Καρατζούνη – Παραμένει στο Π.Ν. Λάρισας

Για τις δραματικές στιγμές μίλησε στο Τrikalanews.gr ο πατέρας του

«Μόλις σκέφτομαι την κατάσταση που περάσαμε, μου έρχονται δάκρυα»…

Κάπως έτσι ξεκίνησε η δύσκολη κουβέντα μας με τον συνταξιούχο εκπαιδευτικό Θανάση Καρατζούνη από τα Τρίκαλα, ένας ιδιαίτερα γνωστός, αγαπητός και πολυγραφότατος συμπολίτης μας, που βρέθηκε ξαφνικά μέσα στη δίνη ενός απερίγραπτου πόνου, μιας και ο γιος του, Αριστείδης, επέβαινε στην μοιραία αμαξοστοιχία των Τεμπών.

Σήμερα, με τα δύσκολα να μην έχουν τελειώσει, με το βάρος των καθοριστικών στιγμών για εκατοντάδες οικογένειες, ο 36χρονος Αριστείδης, νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. Έχει διαφύγει τον κίνδυνο, είναι ωστόσο τραυματισμένος και συγκλονισμένος για όσα συνέβησαν.

Μιλώντας στο Τrikalanews.gr, προσπαθώντας να περιγράψει τις στιγμές ο κ. Καρατζούνης, πατέρας του επιβαίνοντα, αναφέρει ότι τα όσα είδε και έζησε με την οικογένειά του δεν περιγράφονται. Βρισκόταν οικογενειακώς στην Αθήνα. Ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός με τις κόρες του και στη σύζυγό του, επέστρεψαν στα Τρίκαλα με το αυτοκίνητο. Ο γιος του Αριστείδης, πήρε το τρένο από Αθήνα για Θεσσαλονίκη, μιας και εκεί εργάζεται ως ηλεκτρολόγος μηχανολόγος στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης.

Στο μοιραίο δρομολόγιο, καθόταν στο 3ο βαγόνι, αμέσως μετά το κυλικείο και μάλιστα στις πρώτες θέσεις. Με τη σύγκρουση, όπως εξιστόρησε και ο ίδιος στον πατέρα του, πετάχτηκε έξω από το παράθυρο πέφτοντας στο παρακείμενο χωράφι. Οι πόνοι αφόρητοι, προσπαθούσε με όσες δυνάμεις να συρθεί όσο πιο μακριά μπορούσε, κρατώντας αγκάθια. Οι μνήμες ελάχιστες, μέχρι να συνειδητοποιήσει τι έγινε και πώς. Κάμποση ώρα μετά, βρέθηκε από διασώστες του ΕΚΑΒ.

«Εμάς μας πήρε τηλέφωνο μια κυρία γύρω στη μία και μισή. Μέχρι τότε δεν γνωρίζαμε κάτι. Νόμιζα στην αρχή ότι μου κάνουν κακόγουστη φάρσα, από εκείνες που γίνονται τώρα τελευταία στα τηλέφωνα» λέει ο κ. Καρατζούνης. «Μας είπε ότι συνέβη δυστύχημα και μας κάλεσε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας. Εκεί δεν γνωρίζαμε τίποτα για την τύχη του παιδιού μας. Μας έβαλαν τους γονείς στο αμφιθέατρο. Δίπλα μου ήταν ένας καθηγητής του ΑΠΘ που είχε το παιδί του που όπως μάθαμε δεν επιβίωσε. Αρκετή ώρα μετά, ανέγνωσαν τα πρώτα ονόματα των τραυματιών που νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό. Ήταν εκεί, σε αυτή τη λίστα. Ωστόσο, η ανακούφιση δεν ερχόταν, μιας και δεν ξέραμε σε τι κατάσταση ήταν. Το πρωί, καταφέραμε να τον δούμε».

Ο νεαρός συμπολίτης μας, συνεχίζει να νοσηλεύεται, έχουν γίνει όσες επεμβάσεις χρειαζόταν και πλέον αναρρώνει. Δίπλα του συνεχώς οι δικοί του άνθρωποι που δεν πιστεύουν ακόμη αυτό συνέβη, πως ζει από τύχη ο άνθρωπός τους.

Ακόμη, όπως είπε στο Τrikalanews.gr ο κ. Καρατζούνης, δεν έχουν απευθυνθεί σε δικηγόρο. Όμως η αγανάκτηση, η οργή, είναι μεγάλη. Προτεραιότητα είναι να γίνει καλά το παιδί τους, να βρει το κουράγιο του. Από εκεί και πέρα, όπως χαρακτηριστικά είπε και ο πατέρας, «Πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη. Να μη μείνει κανένα ερώτημα αναπάντητο».

Κι ας κρατήσουμε το τελευταίο όλοι, μιας και πλέον δεν μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα θαύμα κάθε φορά για να συνεχίσουμε  να ζούμε σε αυτή τη χώρα…

Δείτε επίσης:

Αναγνωρίστηκε από το κόσμημα – Ταυτοποίηθηκε ένα από τα αγγελούδια στο Καστράκι

Η δικηγόρος της οικογένειας Πλακιά στο Καστράκι μιλάει στο Trikalanews.gr

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή