Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ένας πρώην Πρόεδρος Εφετών στην Τράπεζα Θεσσαλίας

Σπανίζει να συναντήσεις μέλος διοικητικού συμβουλίου Τράπεζας με την ιδιότητα του δικαστικού, συνταξιούχου εννοείται.

Αυτή τη μοναδική τύχη έχει η Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας μέλος της διοίκησης της οποίας είναι ο πρώην Πρόεδρος Εφετών Γεώργιος Μπαλατσός, ο οποίος τυγχάνει να είναι θείος του παλιού διοικητικού της τράπεζας Σπύρου Μπαλατσού, ιστορικού “αντιπάλου” του προέδρου Τάσου Λάππα – όλοι τους από την Καλαμπάκα.

Ο διορισμός βέβαια του Γεωργίου Μπαλατσού και συνολικά του Δ.Σ. – όπως αποκάλυψε το thessaliaeconomy.gr– έγινε από το πρωτοδικείο Τρικάλων, καθώς οι εκλογές αναβλήθηκαν λόγω της πανδημίας.

Ο Μπαλατσός – θείος δεν προτίθεται όμως να είναι απλώς ένα μεταβατικό μέλος καθώς ήδη έχει υποβάλει υποψηφιότητα για την αιρετή διοίκηση, όποτε στηθούν οι κάλπες.

Λέγεται μάλιστα ότι συγκεντρώνει την υποστήριξη αρκετών “αντιφρονούντων” απέναντι στη παράταξη Λάππα και βεβαίως του ανιψιού Σπύρου οποίος έπεσε θύμα της αναβάθμισης των προσόντων των υποψηφίων, καθώς τα μέλη της διοίκησης πρέπει πλέον να είναι κάτοχοι ακαδημαϊκού τίτλου ΑΕΙ και όχι ΤΕΙ.

Ήδη ο δικαστής έδωσε τα πρώτα δείγματα γραφής ως μέλος του Δ.Σ. και απέναντι στην ευελιξία της διοίκησης προτάσσει την σχολαστική νομιμότητα και τον ενδελεχή έλεγχο κάθε θέματος που εισέρχεται προς συζήτηση στο Δ.Σ.

Όχι βέβαια πως η διοίκηση δεν τηρεί την νομιμότητα, κάθε άλλο, όμως το να έχεις έναν πρώην Πρόεδρο Εφετών στο διοικητικό σου συμβούλιο είναι ένα asset που θα το ζήλευε κάθε τράπεζα.

Κώστας Τόλης
thessaliaeconomy.gr

*Το νέο Δ.Σ. της Συνεταιριστικής Τράπεζας έχει συγκροτηθεί σε Σώμα ως εξής:

Λάππας Αναστάσιος – Πρόεδρος – Εκτελεστικό Μέλος ΔΣ

Πλησιώτης Σωτήριος – Α΄ Αντιπρόεδρος

Δημοβέλης Γεώργιος – B΄ Αντιπρόεδρος

Τσουτσουλόπουλος Ευτύχιος – Γραμματέας

Λέντζας Σοφοκλής – Ταμίας

Τσιώνας Ιωάννης – Αναπληρωτής Γραμματέας

Μιχαήλ Δημήτριος – Αναπληρωτής Ταμίας

Γάτος Δημήτριος – Μέλος – Εκτελεστικό Μέλος ΔΣ

Μπαλατσός Γεώργιος – Μέλος

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή