Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Επίδειξη κρατικού αυταρχισμού η κλήση Λαφαζάνη στη ΓΑΔΑ για απολογία

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την επίδειξη κρατικού αυταρχισμού με την κλήση του Π. Λαφαζάνη στη ΓΑΔΑ για απολογία, παρά τα περιοριστικά μέτρα λόγω κορονοϊού, σχετικά με δίωξη που μεθοδεύεται για τη συμμετοχή του στις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκής κατοικίας. Πρόκειται για ένα ακόμα κρούσμα αυταρχισμού καθώς η κυβέρνηση με πρόσχημα τα περιοριστικά μέτρα επιχειρεί να πετύχει ένα σοβαρό πλήγμα στις δημοκρατικές ελευθερίες και δικαιώματα, όπως έδειξαν η κατασταλτική δράση της αστυνομίας και τα μαζικά πρόστιμα σε αγωνιστές στις κινητοποιήσεις που γίνονται αυτές τις μέρες.

Η δίωξη του Π. Λαφαζάνη και η εξελισσόμενη μεθόδευση να δικαστεί μαζί με άλλους 12 συναγωνιστές του, εντάσσεται στη βιομηχανία δικαστικών διώξεων σε βάρος του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς σε όλη την Ελλάδα. Η κυβέρνηση της ΝΔ που τηρώντας τις μνημονιακές συμφωνίες ετοιμάζεται να θέσει εκτός προστασίας την πρώτη κατοικία στο τέλος του μήνα. Μαζί με την προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν φτιάξει το πλαίσιο αρπαγής της λαϊκής περιουσίας και δίωξης κάθε αντίστασης στα κοράκια των funds και τους τραπεζίτες.

Η αθώωση στην πιο πρόσφατη δίκη στις 4/2/20, σαν αποτέλεσμα ενός μαχητικού κύματος αλληλεγγύης του μέλους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης, Η. Σμήλιου, δείχνει όχι μόνο το στημένο και πολιτικό χαρακτήρα αυτών των διώξεων, αλλά και το δρόμο που θα πρέπει να ακολουθήσει το λαϊκό κίνημα. Της μαχητικής αλληλεγγύης και του συλλογικού αγώνα.

  • Να σταματήσει η διαδικασία δίωξης του Π. Λαφαζάνη και κάθε αγωνιστή του κινήματος κατά των πλειστηριασμών
  • Να απαλλαγούν από την δικαστική ομηρία όλοι οι αγωνιστές
  • Κάτω τα χέρια από τη λαϊκή κατοικία και περιουσία. Όχι στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή