Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Επιμελητήριο Τρικάλων – Προκήρυξη Δέσμης Δράσεων «Πράσινη Μετάβαση ΜμΕ»    

Το Επιμελητήριο Τρικάλων ενημερώνει τις επιχειρήσεις – μέλη του ότι προκηρύχθηκε η  Δέσμη Δράσεων «Πράσινη Μετάβαση ΜμΕ»,  συνολικού προϋπολογισμού 700.000.000 €.

Σκοπό έχει να ενθαρρύνει επενδυτικά σχέδια που στοχεύουν στην αξιοποίηση και ανάπτυξη συγχρόνων τεχνολογιών, στην αναβάθμιση των παραγόμενων προϊόντων ή/ και παρεχόμενων υπηρεσιών και εν γένει δραστηριοτήτων τους, πριμοδοτώντας ταυτόχρονα και ενέργειες οι οποίες αξιοποιούν σύγχρονες τεχνολογίες, υποδομές και βέλτιστες πρακτικές σε θέματα ενεργειακής αναβάθμισης και κυκλικής οικονομίας.

Οι αιτήσεις χρηματοδότησης υποβάλλονται ηλεκτρονικά από την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023 και ώρα 12:00, αποκλειστικά μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Κρατικών Ενισχύσεων (ΟΠΣΚΕ). Η Δέσμη Δράσεων θα παραμείνει ανοιχτή προς υποβολή αιτήσεων μέχρι την εξάντληση του διαθέσιμου προϋπολογισμού.

Οι αιτήσεις χρηματοδότησης θα αξιολογηθούν με σειρά προτεραιότητας, σύμφωνα με την ημερομηνία/ώρα ηλεκτρονικής υποβολής (οριστικοποίησης) στο ΟΠΣΚΕ.

Η Δέσμη Δράσεων χωρίζεται στις δύο παρακάτω Δράσεις:

  • Πράσινη Παραγωγική Επένδυση ΜμΕ για επενδυτικά σχέδια προϋπολογισμού από 000€ έως και 200.000€ με ποσοστό ενίσχυσης έως 50% (40% και δυνατότητα προσαύξησης 10%, εφόσον πραγματοποιηθούν και πιστοποιηθούν δαπάνες «Πράσινης Μετάβασης» GREEN).

Αφορά Υφιστάμενες πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες, μεταξύ άλλων, θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον μία (1) πλήρη κλεισμένη διαχειριστική χρήση, να δραστηριοποιούνται ουσιωδώς σε έναν (1) επιλέξιμο ΚΑΔ δραστηριότητας και να έχουν δύο (2) τουλάχιστον ΕΜΕ εξαρτημένης εργασίας κατά το ημερολογιακό έτος που προηγείται της υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης.

  • Πράσινος Μετασχηματισμός ΜμΕ για επενδυτικά σχέδια προϋπολογισμού από  001€ έως και 1.000.000€ με ποσοστό ενίσχυσης έως 50% (40% έκτος από  ειδικές περιπτώσεις και δυνατότητα προσαύξησης 10%, εφόσον πραγματοποιηθούν και πιστοποιηθούν δαπάνες «Πράσινης Μετάβασης» GREEN).

Αφορά Υφιστάμενες πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες μεταξύ άλλων θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον μία (1) πλήρη κλεισμένη διαχειριστική χρήση, να δραστηριοποιούνται ουσιωδώς σε έναν (1) επιλέξιμο ΚΑΔ δραστηριότητας και να έχουν έχουν τρείς (3) τουλάχιστον ΕΜΕ εξαρτημένης εργασίας κατά το ημερολογιακό έτος που προηγείται της υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης.

Οι επιλέξιμες δαπάνες και στα δύο προγράμματα αφορούν σε:

Κτίρια, εγκαταστάσεις και περιβάλλων χώρος

Mηχανήματα – Εξοπλισμός (Συμβατικές Δαπάνες)

Εξοπλισμός (GREEN)

Πιστοποίηση Προϊόντων – Υπηρεσιών – Διαδικασιών

Υπηρεσίες Σχεδιασμού Συσκευασίας – Ετικέτας – Branding

Δαπάνες Προβολής και Εξωστρέφειας

Συμμετοχή σε εμπορικές εκθέσεις

Τεχνικές Μελέτες & Συμβουλευτικές Υπηρεσίες

Μεταφορικά Μέσα (GREEN) – Υποχρεωτικά ηλεκτρικά οχήματα

Μισθολογικό κόστος νέων εργαζομένων – (νέο προσωπικό από 1 έως 3 ΕΜΕ )

Έμμεσες δαπάνες

Η Δέσμη Δράσεων «Πράσινη Μετάβαση ΜμΕ» συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από Εθνική Συμμετοχή. Για λόγους μεγαλύτερης συμπληρωματικότητας η χρηματοδότηση γίνεται με χρήση της Κοινής Στήριξης (άρθρο 25 Κ (ΕΕ) 2021/1060) για τη χρηματοδότηση παρεμβάσεων που εμπίπτουν στο πεδίο ενισχύσεων του ΕΚΤ+.

Οι Προσκλήσεις των δράσεων με αναλυτικές πληροφορίες για τις προϋποθέσεις συμμετοχής, τις επιλέξιμες δαπάνες, το χρηματοδοτικό σχήμα, τη διαδικασία αξιολόγησης και υλοποίησης, κλπ. έχουν αναρτηθεί στο portal του Επιμελητηρίου Τρικάλων www.trikala-chamber.gr

Πληροφόρηση: Επιμελητήριο Τρικάλων

Σδρένια Σοφία – Οικονομολόγος & Επιχ/κή Σύμβουλος

Βενιζέλου 1, Τηλ. 2431027493, e-mail: sdrenia[at]trikala-chamber.gr

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή