Επίσκεψη του 20ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων στο Λαογραφικό Ιστορικό-Νομισματικό Μουσείο του Δήμου Πύλης

Επίσκεψη έκαναν οι μαθητές και οι μαθήτριες του 20ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων συνοδευόμενοι από τους δασκάλους τους, την Τετάρτη 1 Ιουνίου στις 09.00 στο Λαογραφικό Μουσείο του Δήμου Πύλης που βρίσκεται στο πέτρινο κτίριο (πρώην Δημοτικό Σχολείο) στον Άγιο Βησσαρίωνα, όπου εκεί τους υποδέχτηκε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Γεώργιος Τζιορτζιώτης και ο συλλέκτης του λαογραφικού υλικού κ. Νικόλαος Μαρδάνης.

Ο κ. Μαρδάνης ενημέρωσε διεξοδικά και εμπεριστατωμένα για αρκετή ώρα τους 60 περίπου μαθητές και εκπαιδευτικούς, για την ιστορία των εκτεθειμένων αντικειμένων , αλλά και όλα τα παλαιά παραδοσιακά επαγγέλματα με τα οποία ασχολούνταν οι άνθρωποι εκείνης της εποχής.

Φυσικά όλοι έμειναν έκθαμβοι και εντυπωσιασμένοι από τον πλούτο του λαογραφικού υλικού της χρυσής μας Ελληνικής Παράδοσης, που με τόση αγάπη και μεράκι αλλά και πολύ κόπο, συγκεντρώνει εδώ και πολλά χρόνια ο κ. Μαρδάνης προσφέροντας τόσα πολλά στον τόπο του.

ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΗΣ

Trikalanews
Author: Trikalanews

Share:
Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Γεωργιάδης

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Γεωργιάδης

Με βαθιά θλίψη, ανακοινώνουμε τον θάνατο του πολυαγαπημένου μας συζύγου, πατέρα, αδελφού και θείου, Δημητρίου Νικ. Γεωργιάδη …
Δροσερή γιορτή λήξης για την Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης του 2024

Δροσερή γιορτή λήξης για την Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης του 2024

Με μια όμορφη γιορτή, που δρόσισε τα μικρά παιδιά, ολοκληρώθηκε η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης για το 2024 …