Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Επίσκεψη του 3ου Γενικού Λυκείου στην Παναγία Φανερωμένη

Join the European Table – Erasmus+

Την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+που υλοποιείται στο σχολείο μας, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην Παναγία Φανερωμένη και συγκεκριμένα στους χώρους όπου προετοιμάζεται το καθημερινό συσσίτιο των αστέγων ή οικονομικά αδυνάτων κατοίκων της πόλης των Τρικάλων. Επιδίωξή μας ήταν να ζήσουμε από κοντά το σπουδαίο αυτό έργο, έτσι ώστε στη συνέχεια να δημιουργήσουμε ένα ολιγόλεπτο βίντεο που θα προβληθεί κατά τη διάρκεια της επόμενης μετακίνησης μαθητών του σχολείου μας στην Ουγγαρία, με θέμα τον εθελοντισμό.

Φυσικά θέλαμε και οι ίδιοι να συμμετάσχουμε ενεργά σε αυτή την δράση και να μην είμαστε απλοί παρατηρητές, για αυτό και αγοράσαμε υλικά για το φαγητό μιας μέρας της επόμενης εβδομάδας. Μόλις φτάσαμε στον χώρο προετοιμασίας του συσσιτίου ξεφορτώσαμε τα υλικά αυτά, τα τοποθετήσαμε στην αποθήκη και παρακολουθήσαμε τις μαγείρισσες εν δράσει.

Στη συνέχεια συζητήσαμε με τις εν λόγω κυρίες σχετικά με τη δράση τους. Ύστερα από τη συνέντευξη που πήραν λοιπόν κάποιοι μαθητές, πληροφορηθήκαμε ότι:

  • Σιτίζονται έξι ημέρες την εβδομάδα περίπου εξήντα άνθρωποι οι οποίοι αφενός είναι άστεγοι, αφετέρου δεν έχουνε την οικονομική δυνατότητα να μαγειρέψουν στο σπίτι τους ή πολύ απλά δεν έχουν σύνδεση με ηλεκτρικό ρεύμα.
  • Στην δράση αυτή, ονόματι «Τράπεζα Αγάπης – Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων», συμμετέχουν ενεργά τόσο κάτοικοι της πόλης και τοπικές επιχειρήσεις με προσφορές τροφίμων και χρημάτων, όσο και η εκκλησία παρέχοντας ό,τι βρίσκεται σε έλλειψη.
  • Ωστόσο τα προβλήματα δεν λείπουν, αφού η κουζίνα του μαγειρείου δεν είναι ευρύχωρη και κάποιες φορές δεν εκτιμάται η προσφορά των γυναικών από μερίδα του κοινωνικού συνόλου.
  • Οι κυρίες, όμως, δεκαοκτώ στο σύνολό τους, δεν πτοούνται και συνεχίζουν ακάθεκτες να βοηθούν όσους το χρειάζονται, γιατί: « Ό,τι κάνουμε, το κάνουμε από αγάπη για τον συνάνθρωπο, μιας και νιώθουμε πολλή χαρά και ικανοποίηση, βλέποντας να μας σέβονται άνθρωποι οι οποίοι αναγνωρίζουν τον αγώνα μας.»

Μετά το πέρας την συνέντευξης, κάποιες μαθήτριες -σε πνεύμα εθελοντισμού- παρείχαν έμπρακτα τη βοήθειά τους, προσφέροντας οι ίδιες το ήδη μαγειρεμένο φαγητό σε αυτούς που κατέφθαναν εκείνη την ώρα για να παραλάβουν τη μερίδα που τους αναλογεί.

Η δράση μας αυτή, η οποία τελείωσε με φωτογραφίες και χειραψίες, ενθουσίασε εμάς τους μαθητές. Συνειδητοποιήσαμε ότι όλοι μπορούμε έμπρακτα να προσφέρουμε τη βοήθειά μας σε όσους τη χρειάζονται, καθώς -όπως μας απέδειξαν οι συμμετέχουσες κυρίες- κανείς δεν είναι πολύ μικρός ή μεγάλος για να κάνει τη διαφορά, αυτό που χρειάζεται είναι να το θέλει πραγματικά.

Ευελπιστούμε σε περισσότερες τέτοιες δράσεις στο μέλλον, στις οποίες θα συμμετέχουμε και εμείς οι μαθητές, αλλά και οι ενήλικοι που έχουν τη δυνατότητα και τη θέληση να το κάνουν.

 

Οι καθηγητές μας:

Βαναργιώτης Αλέξανδρος, Σαμαρά Μαρία

Οι Μαθητές–τριες:

Κουτσαμπελούλη Λεμονιά, Μαγκούτη Βασιλική, Λάππα Ελευθερία, Καλαντζή Μυρσίνη, Λεπενιώτη Ειρήνη, Παπαγεωργίου Ναταλία, Νταϊλιάνη Ζωή Ιωάννα, Καραούλη Τίνα, Πλεξίδας Γρηγόρης, Τρέλλη Μάρα, Μπατατέγα Έβελυν, Τζίκα Μαρία, Λέσι Μπράιαν, Φραγκιαδουλάκης Άγγελος

Οικυρίεςπουσυμμετέχουνστοσυσσίτιο:

Σούλτη Ελισσάβετ, Ντόβα Μαρία, Μέγα Κορίννα, Βαρελογιάννη Αργυρούλα, Λιάκου Ευαγγελία, Γιαννοπούλου Λαμπρινή, Ακρίβου Καίτη, Κούτσια Λέλα, Κουκλάκη Μαρίνα, Τόλια Πόπη, Σύρμπα Ουρανία, Κούτσια Ειρήνη, Κατσάρου Μαρούλα, Κατσινέλλη Ζωή, Νάκα Δάφνη, Ζουρνά Ελένη, Αναστασίου Μαρία, Αθανασίου Μαρία

Το άρθρο επιμελήθηκαν οι μαθήτριες Λεμονιά Κουτσαμπελούλη και Βασιλική Μαγκούτη

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή