Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ευάγγελος Σαμαράς: Επιδοματούχε Τρικαλινέ

Ναι φίλε μου, μπορεί να μην είσαι επιχειρηματίας, μπορεί να μην είσαι αγρότης, μπορεί να μην είσαι καν εισοδηματίας αλλά είσαι επιδοματούχος.

Στο λένε κατάμουτρα να μην ελπίζεις πλέον σε καμία ελπίδα για δουλειά, για ανάπτυξη, για θέσεις εργασίας και για ένα καλύτερο μέλλον.
Ποιος στο λέει; Ο φορέας που είναι πιο κοντά στο πολίτη και υποτίθεται ότι αφουγκράζεται την ανάσα του.

Ο δήμος Τρικκαίων συνεχίζοντας το κρεσέντο των άστοχων ενεργειών ίδρυσε γραφείο ενημέρωσης των δημοτών για τα επιδόματα που δικαιούνται αυτοί από τη πολιτεία. Χωρίς καμιά αναπτυξιακή πολιτική με τη παραπάνω ενέργεια παραδέχεται και μας το λέει να μη περιμένουμε κάτι άλλο. Να βασιστούμε στα επιδόματα της κυβέρνησης και όπου και όσο πάει.

Είναι ο ίδιος δήμος που δεν έχει συμπαραστάτη του δημότη για να σταθεί αρωγός στο πρόβλημα του δημότη. Είναι ο ίδιος δήμος που δεν έκανε ούτε μια ανοιχτή συνέλευση των κατοίκων στα 3,5 χρόνια για να ακούσει τις φωνές των δημοτών και τις ανησυχίες αυτών  παρά το γεγονός ότι την είχε υποσχεθεί. Είναι ο ίδιος δήμος που μιλούσε για τη ημέρα του δημάρχου που και αυτή κάπου χάθηκε μέσα στα 3,5 χρόνια διακυβέρνησης.

     Είναι ο ίδιος δήμος που σου λέει ότι :

  1. Είμαστε η πρωτεύουσα των Χριστουγέννων με ορδές επισκεπτών αλλά δε μπορούμε να βρούμε κάποιον να νοικιάσουμε το καφέ του Μύλου με μειωμένο κατά σχεδόν 2/5 το ενοίκιο και μετά από δύο άγονους διαγωνισμούς.
  2. Είμαστε έξυπνη πόλη αλλά μας παίρνουν τη μια σχολή και προσπαθούμε με νύχια και μια δόντια να κρατήσουμε τη δεύτερη.
  3. Είμαστε μια πόλη που βγάζει αθλητές αλλά η κλειστή αίθουσα «Γιώργος Τσιάντας» που χρησιμοποιείται για την εκγύμναση αθλητών του στίβου δεν  έχει για ακόμη ένα  χειμώνα θέρμανση. 
  4. Θέλουμε αδελφοποιήσεις και συνεργασίες αλλά ήταν αισθητή η απουσία της δημοτικής αρχής από τη συνέντευξη τύπου  που έδωσε η οργανωτική επιτροπή για τον αγώνα ανώμαλου δρόμου που έγινε στην Πηγή καταδεικνύοντας με αυτό τρόπο ότι συνεργασία δεν υπάρχει ούτε με τους γειτονικούς δήμους και η παντρικαλινή συστράτευση για τουριστική ώθηση του νομού δεν υπάρχει ούτε καν ως σκέψη.
  5. Θα εφαρμόζονταν πιλοτικά πρώτα σε εμάς τα σχολικά γεύματα αλλά όταν ήρθε η ώρα της αλήθειας η πόλη μας έμεινε έξω από το πρόγραμμα.
  6. Δημιουργήσαμε control room για να ελέγχουμε τα  οχήματα περισυλλογής σκουπιδιών αλλά παραχωρήσαμε την αρμοδιότητα αυτή στην  ΠΑΔΥΘ  για επτά δημοτικές κοινότητες δηλώνοντας αδυναμία εκτέλεσης της παραπάνω υποχρέωσης. 
  7. Έχουμε ανάγκη την εκτροπή του Αχελώου για ανατροφοδότηση των υδάτινων πόρων αλλά δεν έχουμε κάνει αλλά και ούτε καν προτείναμε τη δημιουργία φραγμάτων και αντιπλημμυρικών έργων με αποτέλεσμα το χειμώνα να πνίγονται περιοχές του δήμου και το καλοκαίρι να υποφέρουν από λειψυδρία .
  8. Συσκέπτεται συνεχώς με φορείς της πόλης αλλά στο βουλευτή Σερρών Κωνσταντίνο Καραμανλή που ήρθε στη πόλη μας για μια χοροεσπερίδα έδωσε φάκελο με 10 θέματα που χρίζουν επίλυσης.
  9.  Ανήκουμε στο δίκτυο των πόλεων με τα ποτάμια αλλά αυτά αντί να είναι τα στολίδια της πόλης βρίθουν ξένων προς τα ποτάμια σωμάτων με αποτέλεσμα την υπερχείλιση και την έλλειψη επισκεψιμότητας . Ούτε μια πρόταση για τσιμεντοποίηση των πρανών, καθαρισμό του πυθμένα και τη δημιουργία περιπατητικών διαδρομών που θα μας γλίτωνε χρήματα από τον καθαρισμό, θα λύτρωνε τους κατοίκους πέριξ αυτών από τα κουνούπια και θα έδινε ένα πρόσθετο λόγο για αποκέντρωση των κατοικιών με παράλληλη ενίσχυση των συνοικιών της πόλης. 
  10. Είμαστε έξυπνη πόλη με πολλές τεχνολογικές εφαρμογές που κάποτε μετρούσαν μέχρι και τη κυκλοφορία των οχημάτων αλλά δεν απαντούν χρόνια τώρα στο αίτημα του συλλόγου των κατοίκων της Αγίας Μονής για τοποθέτηση ενός προειδοποιητικού φαναριού (λίγο μετά το χώρο που χρησιμοποιείται ως πάρκινγκ για τις ανάγκες του Μύλου και με κατεύθυνση προς Πύλη ) με αποτέλεσμα τα συχνά ατυχήματα.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό από τα παραπάνω όταν ένας δήμος που δε μπορεί να δώσει λύση σε απλά θέματα ένα είναι σίγουρο. Ότι δε μπορεί να σε οδηγήσει παρακάτω .  Όταν έβλεπαν ότι η ανάπτυξη της πόλης θα έρθει μέσα από γάμους σε ιστορικά μνημεία της πόλης (όταν είχε ξεσπάσει σάλος με τα ζευγάρια που φωτογραφίζονταν γυμνά έξω από εκκλησίες )  κλείνοντας το μάτι σε κάθε περίεργο ή όταν παραχωρούσαν τη κεντρική πλατεία της πόλης σε παιδιά πλουσίων των Αθηνών για να παρκάρουν τις ferrari τότε η δημιουργία κέντρου ενημέρωσης επιδομάτων ήταν φυσικό επακόλουθο.

Ναι φίλε μου,  πρέπει μόνος να αποφασίσεις τι είδους πόλη θέλεις. Αυτή η δημοτική αρχή έδειξε ότι ενδιαφέρεται μόνο για τη δημιουργία χαζοχαρούμενων εκδηλώσεων όπως «το δείπνο στα λευκά» ή τη περιφορά του Τόνι Σφίνο με τρακτέρ στη πόλη θυμίζοντας το παλιό πανηγυρτζή με την αρκούδα και τη περιφορά αυτής στα πανηγύρια.

Να αποφασίσεις αν θέλεις και δικαιούσαι να πας πιο μακριά ή απλά….. να περιμένεις να ενημερωθείς …..για το επίδομα.
 
 

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή