Ευρωεκλογές: Κάποιοι στα Τρίκαλα έχουν ήδη ψηφίσει!

Ο Σωτήρης Βησσσαράκος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ, επέλεξε επιστολική ψήφο και μιλάει στο Trikalanews.gr για την εμπειρία του

Μέσα σε όλα, στις επερχόμενες Ευρωεκλογές έχουμε και την επιστολική ψήφο να χαρακτηρίζει ως κάτι νέο την εκλογική διαδικασία.

Και αν νομίζετε ότι επέλεξαν τη μέθοδο αυτή μόνο όσοι δεν θέλουν να μετακινηθούν σε εκλογικές περιφέρειες εκτός του τόπου διαμονής, κάνετε λάθος.

Αρκετοί ήταν αυτοί που επέλεξαν να απέχουν από τα εκλογικά κέντρα “ξεμπερδεύοντας” με μια …επιστολή και μάλιστα αρκετά νωρίτερα.

Όπως στην περίπτωση του Σωτήρη Βησσαράκου, προέδρου του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Τρικάλων. Ο κ. Βησσαράκος, σκέφτηκε ότι θα ήθελε να αξιοποιήσει αλλιώς την ημέρα των εκλογών και να μη δεσμευτεί με παρουσία σε κάποιο εκλογικό κέντρο. Έτσι μαζί με τη σύζυγό του επέλεξαν “επιστολική ψήφο”.

Μιλώντας για την πρωτόγνωρη αυτή εμπειρία του ως πολίτης στο Trikalanews.gr, είπε ότι πρόκειται για μια απλή διαδικασία. Αρχικά κατέθεσε την αίτησή του και λίγο αργότερα παρέλαβε φακέλους και ψηφοδέλτια με το ταχυδρομείο. Ψήφισε αρκετές μέρες νωρίτερα λοιπόν με τα ΕΛΤΑ να παραλαμβάνουν πίσω την επιστολική ψήφο η οποία θα καταγραφεί και στο εκλογικό τμήμα που είναι καταγεγραμμένος και τόσα χρόνια ψήφιζε με φυσική παρουσία.

Όσον αφορά τη διστακτικότητα για το αδιάβλητο της διαδικασίας που πολλοί εκφράζουν, όπως τόνισε “Νομίζω ότι δεν έχει καμία βάση η όποια αμφιβολία. Η διαδικασία ήταν απλή, γρήγορη και αισθάνθηκα πλήρη εμπιστοσύνη. Μάλιστα, την επόμενη φορά πιθανότατα θα την επιλέξουν και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας” αναφέρει.

Νέα δεδομένα λοιπόν μόλις ξεκίνησαν, με τις κάλπες να μπαίνουν επίσης σε μια “δια αποστάσεως” εποχή.

trikalanews
Author: trikalanews

Share:
Το πάρκο του Αη Γιώργη: Ο πράσινος πνεύμονας των Τρικάλων για αναψυχή και άθληση

Το πάρκο του Αη Γιώργη: Ο πράσινος πνεύμονας των Τρικάλων για αναψυχή και άθληση

Το πάρκο του Αη Γιώργη στα Τρίκαλα αποτελεί έναν από τους πιο αγαπημένους προορισμούς για τους κατοίκους της πόλης, προσφέροντας …
Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Κατσαρός

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Κατσαρός

Με βαθιά θλίψη ανακοινώνουμε την απώλεια του πολυαγαπημένου μας συζύγου, πατέρα και φίλου, Δημήτριου Ξεν. Κατσαρού …
Λαρισαίοι Πρωταθλητές Ρομποτικής Συνάντησαν τον Δήμαρχο Λαρισαίων

Λαρισαίοι Πρωταθλητές Ρομποτικής Συνάντησαν τον Δήμαρχο Λαρισαίων

Σε μια θερμή συνάντηση με τον Δήμαρχο Λαρισαίων, Θανάση Μαμάκο, βρέθηκαν τρεις νεαροί Λαρισαίοι πρωταθλητές Ρομποτικής λίγο πριν αναχωρήσουν για …
Θεσσαλία: Εξέλιξη της επιζωοτίας της πανώλους των μικρών μηρυκαστικών

Θεσσαλία: Εξέλιξη της επιζωοτίας της πανώλους των μικρών μηρυκαστικών

Οι νέες ζώνες προστασίας και επιτήρησης και τα μέτρα που λαμβάνονται για τις μετακινήσεις των ζώων …