Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Γέφυρα Νεοχωρίτη: Πέντε μήνες χωρίς σύνδεση με τα χωράφια τους οι αγρότες

Αναγκάζονται να διανύουν διαδρομή πολλών χιλιομέτρων με τα αγροτικά τους μηχανήματα

Μία από τις γέφυρες που καταστράφηκαν στον νομό Τρικάλων είναι και αυτή της γέφυρας Νεοχωρίτη ποταμού. Η γέφυρα με τον Ντάνιελ καταστράφηκε ολοσχερώς με αποτέλεσμα να κοπεί στα δύο η περιοχή και οι αγρότες να μην μπορούν να φτάσουν στα χωράφια τους.

Το θέμα, φέρνει στη Βουλή η Μαρίνα Κοντοτόλη, η οποία ζητά από τους αρμόδιους υπουργούς να απαντήσουν επί του θέματος.

Ειδικότερα, βάσει και όσο αναφέρει και ο  Πρόεδρος της Κοινότητας Κλοκοτού, η γέφυρα του ποταμού Νεοχωρίτη είναι κομβικής σημασίας για τους αγρότες της περιοχής, αφού είναι η μοναδική που συνδέει το χωριό Κλοκοτός με τις καλλιεργούμενες εκτάσεις που ανέρχονται στα 4.000 στρέμματα.

Πρόκειται, με άλλα λόγια, για μία από τις βασικές υποδομές που χρήζουν αποκατάστασης, δεδομένου ότι για να φτάσουν σήμερα στα χωράφια τους αναγκάζονται να διανύσουν με τα αγροτικά τους μηχανήματα μία απόσταση 5-10 χιλιομέτρων από το γειτονικό χωριό Γεωργανάδες.

Η κατάσταση αυτή, εκτός ότι ταλαιπωρεί αγρότες και κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, κοστίζει ακριβά και σε καύσιμα, σε μια περίοδο που το καλλιεργητικό κόστος είναι στα ύψη. «Γι΄ αυτό και απαιτείται η άμεση ανακατασκευή της γέφυρας, πριν ξεκινήσει η νέα καλλιεργητική περίοδος» καταλήγει επισημαίνοντας η βουλευτής.

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή