Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Γιαγιάκος – Χατζηγάκης: Κλειδί η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Με την ιδιότητα του ως οικονομικός εμπειρογνώμονας του Κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ δίπλα στον Κωστή Χατζηδάκη και συνεργάτης της Ντόρας Μπακογιάννη στον τομέα Οικονομίας του κόμματος, ο Μικέλης Χατζηγάκης επισκέφθηκε τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Τρικάλων Βασίλη Γιαγιάκο.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν σε βάθος την οικονομική κατάσταση της Ελλάδος και αναφέρθηκαν ειδικότερα στην Τρικαλινή επιχειρηματικότητα και τις δυνατότητες της για περαιτέρω ανάπτυξη.

Οι κ.κ. Γιαγιάκος και Χατζηγάκης μίλησαν για τους βασικούς άξονες που χρειάζεται να κινηθεί η Ελληνική Κυβέρνηση για να μπορέσουν οι επιχειρηματίες να επενδύσουν και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας για τους Τρικαλινούς πολίτες.

Συζητήθηκαν προτάσεις πάταξης της πολυνομίας, τερματισμού της γραφειοκρατίας μέσω επέκτασης της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, ενίσχυσης τους πλαισίου fast track που θα διευκολύνει να πραγματοποιηθούν οι μεγάλες επενδύσεις, κα.

Επίσης, έγινε συζήτηση για το πως η Ελλάδα θα μπορέσει να προσελκύσει στρατηγικές επενδύσεις μέσω μείωσης της φορολογίας και απλοποίησης διαδικασιών ίδρυσης επιχειρήσεων.  

Ο κ. Χατζηγάκης συμφώνησε με τον κ. Γιαγιάκο ότι «η προτεραιότητα της Ελληνικής κυβέρνησης πρέπει να είναι η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω καλύτερης αξιοποίησης του ΕΣΠΑ, αλλαγής φορολογικού πλαισίου και χαμηλότοκα δάνεια».

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή