Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Γιατί δεν καταβλήθηκε στο ΓΝΤ η αναλογία της «Έκτακτης Οικονομικής Ενίσχυσης» σε εργαζόμενους που βρίσκονταν σε αναστολή εργασίας ;

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών απαρτίζεται από υγειονομικούς που πρωτοστάτησαν στη δημιουργίας Επιτροπής Αγώνα Εργαζομένων ΓΝΤ ,μπροστά στην αδράνεια και το συμβιβασμό του ΔΣ του συλλόγου μας,  η οποία είχε καθοριστικό ρόλο στις δεκάδες κινητοποιήσεις   όλο αυτό το διάστημα 2 χρόνων πανδημίας. Όπως και τους προηγούμενους μήνες αναδείξαμε το αίτημα ενάντια στην υποχρεωτικότητα του εμβολίου και ενάντια στις αναστολές εργασίας συναδέλφων που δεν εμβολιάστηκαν, καθώς και την επιστροφή όλων στην εργασία τους, έτσι και τώρα αναδεικνύουμε το ζήτημα της μη καταβολής «επιδόματος Χριστουγέννων» στους συναδέλφους που βρίσκονταν σε αναστολή και επέστρεψαν στη δουλειά. Πέρα της δημοσιοποίησης του ζητήματος καταθέσαμε υπόμνημα προς τον Διοικητή  του Γ.Ν. Τρικάλων, τον Διοικητή  5Η ΥΠΕ και με Κοινοποίηση προς  τον Διευθυντή  Διοικητικής – Οικονομικής Υπηρεσίας. Στο υπόμνημα αναφέρετε αναλυτικά:  

«Ζητάμε όπως χορηγήσετε ισότιμα σε όλους τους συναδέλφους που βρίσκονται ακόμη σε αναστολή εργασίας ή νόσησαν και επέστρεψαν στην υπηρεσία και μετά την 1/12/2022 την αναλογία της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης που χορηγήθηκε την περίοδο των Χριστουγέννων στους εργαζόμενους των δημόσιων μονάδων υγείας.

Επισημαίνουμε ότι οι συνάδελφοι εργάσθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα (και προ εμβολιασμού) και κατά τους  8 πρώτους τουλάχιστον μήνες του περιόδου εφαρμογής της σχετικής διάταξης (άρθρο 61 του Ν.4872/21), δηλαδή από Ιανουάριο έως Σεπτέμβριο 2021.

Ζητάμε να προχωρήσετε στην διόρθωση της αδικίας που υπέστησαν οι συνάδελφοι, καθώς η σχετική εγκύκλιος οδηγία εφαρμογής (σχ. η υπ. αριθμ. οικ. 2/121810/ ΔΕΠ/15-12-2021) της Διεύθυνσης Εισοδηματικής Πολιτικής του Γενικού Λογιστήριο του Κράτους-ΓΛΚ-,  ερμήνευσε με στενότητα το «γράμμα» της ανωτέρω αναφερόμενης διάταξης στερώντας αυθαίρετα από τους συναδέλφους αποζημίωση που αντιστοιχεί σε δεδουλευμένο χρόνο.

Εξάλλου, είναι γνωστό ότι ουδέποτε εγκύκλιος ή υπουργική ακόμη απόφαση δύναται να τροποποιήσει νόμο.

Σημειώνουμε ότι σε πλειάδα νοσοκομείων έχει ήδη αποδοθεί η αναλογία της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης που αντιστοιχεί στους συναδέλφους για όσους μήνες εργάσθηκαν.

Ζητάμε να ενημερωθούμε από την Διοίκηση, ώστε να ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοί μας που είναι σε αναστολή,  αν και στο Νοσοκομείο μας έχει αποδοθεί οικονομική ενίσχυση όπως σε μια σειρά άλλα Νοσοκομεία;

Ζητάμε να προχωρήσετε στις αναγκαίες ενέργειες, ενημερώνοντας μας εγγράφως σχετικά, και παραμένουμε στη διάθεση για οποιαδήποτε διευκρίνιση.»

Ταυτόχρονα απευθύνουμε κάλεσμα προς όλους τους συναδέλφους και συναδέλφισσες σε μαζική συμμετοχή στις εκλογές του Συλλόγου μας  , που θα γίνουν στις 9-10 Φεβρουαρίου, με ταυτόχρονη υπερψήφιση του ψηφοδελτίου που συγκροτούμε  – την Α.Σ.Υ.-  που οι υποψήφιοί της ήταν  στυλοβάτες της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ, παίρνοντας υπόψη  τις μέχρι τώρα ενέργειες και τις δράσεις που κάναμε,  και που σχεδιάζουμε για  μπροστά.

Αυτό το συλλογικό αγώνα οργανώνουμε, για να χειραφετηθούν οι εργαζόμενοι από εργατοπατέρες κι αυταπάτες, για την άνοδο και ανασύνταξη του συνδικαλιστικού-εργατικού κινήματος, για να φτάσει στο ύψος των απαιτήσεων και των αναγκών μας, γιατί η διέξοδος για ένα καλύτερο και πιο φωτεινό αύριο, στο οποίο νικητές θα είναι οι ταπεινοί και οι καταφρονεμένοι αυτού του κόσμου!

              Παίρνουμε την υπόθεση στα δικά μας χέρια. Η ζωή πάει μπροστά μόνο με αγώνα!

Στις 9-10 Φλεβάρη ψηφίζουμε για ένα σωματείο-δυνατό στα χέρια των εργαζομένων!!

Παίρνουμε δύναμη και έμπνευση από τους αγώνες των καθαριστριών τα προηγούμενα χρόνια και 2 χρόνια  με την Πανδημία  και συνεχίζουμε να βαδίσουμε μαζί με όλους τους συναδέλφους με Σ.Ο.Χ.- Επικουρικούς, μαζί με τα σωματεία εργαζομένων, με τους μαχόμενους Υγειονομικούς, τους  Φορείς του κινήματος του νομού μας.

Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε τον αγώνα για την ανάκληση των αναστολών εργασίας και την επιστροφή όλων των συναδέλφων και στην κατεύθυνση αυτή συμμετέχουμε στην Πανυγειονομική Απεργία, την Τετάρτη 23  Φεβρουαρίου.

Δεν αρκεί να αγανακτούμε. Η δύναμή μας βρίσκεται στη συλλογική δράση!

     ΚΟΝΤΡΑ σε λογικές μοιρολατρίας και ανάθεσης. Σωτήρες δεν υπάρχουν!

 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ (Α.Σ.Υ.)
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή