Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Γίνεται μουσική παραγωγή στα Τρίκαλα κ. Δήμαρχε… αν έχει πάρει κάτι το αυτί σας

Απών ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, από την συναυλία που έδωσε το Δημοτικό Ωδείο Τρικάλων (Δ.Ω.Τ.), μετά από χρόνια.

Δεν είναι όλα ωραία με το… φαίνεσθε, όταν απουσιάζει η Στήριξη στον Πολιτισμό μιας πόλης .

Απόντες  από την συναυλία του Δ.Ω.Τ. και ο αντιδήμαρχος Παιδείας-Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Άκης Αναστασίου, όλοι οι υπόλοιποι αντιδήμαρχοι (που συνήθως κάθονται βιαστικοί και υπερήφανοι στην πρώτη σειρά  όταν έρχεται στην πόλη κάποιος «επώνυμος» μουσικός  και σπεύδουν να φωτογραφηθούν μαζί του), όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων και γενικότερα, όλο το πρωτόκολλο (βουλευτές, αντιπεριφερειάρχης, εκπρόσωπος της Μητρόπολης).   

Στο Δημοτικό Ωδείο Τρικάλων, σεβαστές Αρχές, σπουδάζουν 370 μαθητές, που «ονειρεύονται» μουσική και που είτε γίνουν μουσικοί, είτε όχι, καλλιεργείται το αισθητικό τους κριτήριο μέσω αυτής. Και ως  γνωστό – αν το έχετε ακούσει –  αισθητικά καλλιεργημένα παιδιά και νέοι, είναι οι αυριανοί πολίτες με κριτική σκέψη…

Για αυτή την καλλιέργεια, οι γονείς των 370 παιδιών του Δ.Ω.Τ. πληρώνουν – τις περισσότερες φορές από το υστέρημά τους – εν μέσω οικονομικής κρίσης, για να μάθουν τα παιδιά τους μουσική.

Οι ίδιοι οι καθηγητές που έβγαλαν εις πέρας αυτή την εξαιρετική συναυλία που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Μαρτίου στο Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων, είναι οι ίδιοι που τους μαθαίνουν μουσική. Και είναι και πολύ καλοί και άξιοι και ταλαντούχοι μουσικοί.

Ποιος ο σεβασμός λοιπόν των Δημοτικών Αρχόντων των Τρικάλων, όταν απουσιάζουν από μια συναυλία , που έκανε ένα μουσικό σχήμα του Ωδείου, η οποία αποτελεί γεγονός μετά την διάλυση της Ορχήστρας Ποικίλης Μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Τρικάλων… που οι ίδιοι οι Δημοτικοί Άρχοντες την οδήγησαν στην σιωπή;

Έχουν μπει άραγε, ποτέ στην διαδικασία να αφουγκραστούν έστω, αν δεν το πιστεύουν οι ίδιοι – με τις πράξεις, όχι με τα λόγια – ότι η Μουσική ως Τέχνη, καλλιεργεί το Όλο των παιδιών και των νέων… πέρα από τα γράμματα που μαθαίνουν στα σχολεία;

Ο Βασίλης Τσιτσάνης και οι Τρικαλινοί  Λαϊκοί Δημιουργοί  – Κώστας Βίρβος, Απόστολος Καλδάρας, Χρήστος Κολοκοτρώνης, Γιώργος Σαμολαδάς, ο λυρικός  Δημήτρης Καβράκος, ο πιανίστας Δημήτρης Σγούρος, , ο λαϊκός τραγουδιστής Δημήτρης Μητροπάνος , η πιανίστα Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου –  και όλη η Σπουδαία Μουσική Παράδοση των Τρικάλων, δεν είναι γλάστρες να τις πιάνετε στο στόμα σας όταν αυτό κάνει πιο «στιβαρούς» τους λόγους σας, σεβαστές Αρχές των Τρικάλων. 
 
Ο Δήμαρχος  απουσίαζε από την συναυλία  του Δ.Ω.Τ. και δεν έστειλε έστω ούτε μια άψυχη επιστολή για «Καλή Επιτυχία»!

Έχουν άραγε σκεφτεί οι πολίτες των Τρικάλων, ότι πέρα από την τεχνολογία, τις σέλφι, τις δημόσιες σχέσεις σε τηλεοπτικές εκπομπές «Πακέτων» και τα δημοσιοσχετίστηκα δημοσιεύματα στον αθηναϊκό και διεθνή Τύπο,  που προβάλλουν τα Τρίκαλα ως «προχωρημένη πόλη», εκείνο τελικά που γίνεται, είναι η προβολή του δημόσιου προφίλ ενός ανθρώπου και μιας «έξυπνης πόλης»… που δεν σέβεται ούτε την καθημερινότητα, ούτε την παραγωγή πρωτογενούς Πολιτισμού στην  πόλη των Τρικάλων με την μεγάλη Μουσική Παράδοση;

Γιατί, φυσικά, πέρα από την άλλη, καθημερινότητα… καθημερινότητα στα Τρίκαλα αποτελεί και η Μουσική, καθώς βρίσκεται στο γονίδιο της πόλης… αν κάτι έχετε ακούσει  για αυτό, κ. Δήμαρχε.
 

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή