Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

«Η αλληλεγγύη μας δε σταματά προς τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας»

Η Λέσχη Εργασίας Αλληλεγγύης και Πολιτισμού Τρικάλων έμπρακτα δίπλα στην κοινωνία

Δίχως σπόνσορες και επιχειρηματικά συμφέροντα να κρύβονται από πίσω, αλλά με ανιδιοτέλεια και αίσθημα αλληλεγγύης και κάνοντας πράξη το σύνθημα «μόνο ο οργανωμένος λαός μπορεί να σώσει τον λαό», ως Λέσχη Εργασίας, Αλληλεγγύης και Πολιτισμού μαζί με αλληλέγγυες/ους, ξεκινήσαμε εδώ και 10 μέρες τη διανομή της βοήθειας που μας έστειλαν οι κάτοικοι των πόλεων Holzgerlingen και Filderstadt της Γερμανίας για τους πληγέντες της πρόσφατης καταστροφής.

Επισκεφτήκαμε συνοικίες της πόλης μας και χωριά της περιοχής μας που πνίγηκαν (Μαβίλη τέρμα, Αμπελάκια, Λογγιές Αγίου Κωνσταντίνου, Ματσουκέικα, Παραπόταμος, Μαραθέα, Φαρκαδόνα, Μεγάλα Καλύβια, Δροσερό, Βαλομάνδρι, Λιλή) τονίζοντας πρωταρχικά ότι η λύση δεν είναι ατομική και ότι μόνος του ο καθένας, παρακαλώντας αυτούς που μας έπνιξαν, δεν πρόκειται να σωθεί.

Η έμπρακτη αλληλεγγύη μας είναι εδώ και θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση και το επόμενο διάστημα. Ειδικά τώρα που έφυγαν τα φώτα της δημοσιότητας από τα προβλήματα των πλημμυροπαθών, τώρα που οι αρχές του τόπου στρέφουν τα φώτα εκεί που υπάρχει η λάμψη του κέρδους και θέλουν να βγάλουν από το κάδρο της επικαιρότητας τις σκηνές της καταστροφής και της απελπισίας, τις εικόνες της εγκατάλειψης και της φτώχειας.

Το είπαμε και το γράψαμε και τις προηγούμενες ημέρες: η ζωή και το μέλλον των πληγέντων της πρόσφατης καταστροφής και του περιβάλλοντος δε θα κριθεί μόνο τις πρώτες ημέρες, ούτε μπορεί να αφεθεί στα χέρια του ανίκανου και ανύπαρκτου -όταν το θέλει φυσικά- κρατικού μηχανισμού, των μεγάλων φιλάνθρωπων(!) επιχειρηματικών ομίλων και των ΜΚΟ, αλλά στην έμπρακτη αλληλεγγύη των απλών ανθρώπων, των συλλογικοτήτων και κινημάτων, στις διεκδικήσεις και στους αγώνες των κατοίκων, στη δημιουργία τοπικών επιτροπών αγώνα στις πληγείσες περιοχές και δικτύων αλληλεγγύης σε όλη τη χώρα.

Σ’ αυτήν την προσπάθεια δηλώνουμε έμπρακτα παρών. Η βοήθεια που φθάνει σε εμάς είναι συνεχής, καταφθάνει από παντού και δε μένει ξεχασμένη σε κάποιες αποθήκες, ούτε γίνεται εργαλείο εξυπηρέτησης ημέτερων.

Καλούμε, λοιπόν, τον κόσμο της αλληλεγγύης και του αγώνα να συμμετέχει μαζικά, ώστε η βοήθεια από τα δίκτυα αλληλεγγύης να μοιραστεί σε όσες και όσους την έχουν πραγματικά ανάγκη. Και όπως διαπιστώνουμε μέσα από τις δράσεις μας αυτός ο κόσμος είναι πάρα πολύς και αισθάνεται ξεχασμένος και εξοργισμένος.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6974058845 και 6973295177

Λέσχη Εργασίας Αλληλεγγύης και Πολιτισμού

 

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή