Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η ΚΝΕ για την προσαγωγή μαθητών του 7ου ΕΠΑΛ Λάρισας

Η τρομοκρατία και ο αυταρχισμός δε θα περάσουν!

Η ΚΝΕ καταγγέλλει την προσαγωγή 10 μαθητών του 7ου Επαγγελματικού Λυκείου Λάρισας, το οποίο τελούσε υπό κατάληψη, την Τρίτη το μεσημέρι!

Η έφοδος των αστυνομικών στο σχολείο και οι προσαγωγές ανήλικων μαθητών, μετά από κάλεσμα της διεύθυνσης του σχολείου, οι απειλές σε μαθητές άλλων σχολείων που αγωνίζονται ότι θα επέμβει η αστυνομία έχουν στόχο να τρομοκρατήσουν τους μαθητές!

Απέναντι στις δίκαιες διεκδικήσεις των μαθητών της Λάρισας για τις ελλείψεις καθηγητών και βιβλίων, για τα τεράστια κτιριακά προβλήματα, για το σχολείο-εξεταστικό κέντρο, η κυβέρνηση της ΝΔ απαντά με εισαγγελείς και αστυνομία! Με τις ίδιες δηλαδή μεθόδους που αξιοποιούσε πέρσι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ενάντια στις μαθητικές κινητοποιήσεις.

Με αστυνομία και βία δε γίνεται παιδεία!

Αυτό που λείπει από τα σχολεία σήμερα δεν είναι οι δυνάμεις καταστολής, αλλά η επαρκής χρηματοδότησηγια να λυθούν προβλήματα, όπως οι ελλείψεις καθηγητών, βιβλίων, υλικοτεχνικής υποδομής. Για όλα αυτά σφυρίζουν αδιάφορα.

Αυτό που χρειάζονται οι μαθητές δεν είναι οι εισαγγελείς και ο αυταρχισμός αλλά η ολόπλευρη μόρφωση και ο ουσιαστικός ελεύθερος χρόνος που εξαφανίζονται ανάμεσα στο σχολείο-εξεταστικό κέντρο και τα πανάκριβα φροντιστήρια!

“Νομιμότητα” στον αγώνα των μαθητών δίνουν τα δίκαια αιτήματά τους για σχολείο και ζωή με δικαιώματα, οι μαζικές γενικές  συνελεύσεις μέσα από τις οποίες αποφασίζουν τις κινητοποιήσεις τους.

Καλούμε τους μαθητές, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς να καταδικάσουν την ποινικοποίηση των μαθητικών κινητοποιήσεων! Καλύτερη απάντηση στον αυταρχισμό αποτελεί ο κοινός αγώνας μαθητών, γονιών, εκπαιδευτικών ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που εξοντώνει τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών, που τσακίζει τη ζωή τους.

Κανένας μόνος του απέναντι στον αυταρχισμό!

Να ικανοποιηθούν τώρα τα δίκαια αιτήματα των μαθητών!

 

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή