Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η Μαρίνα Κοντοτόλη στο πλευρό των αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Αναφορά προς τον Υπουργό Παιδείας για την αναστάτωση που έφεραν οι εξαγγελίες για αλλαγές στο σύστημα πρόσληψης

Στη Βουλή έφερε, η Βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μαρίνα Κοντοτόλη, την έντονη ανησυχία δεκάδων χιλιάδων αναπληρωτών εκπαιδευτικών για τις προγραμματικές εξαγγελίες του Υπουργού Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, αναφορικά με την αλλαγή του συστήματος πρόσληψης του εκπαιδευτικού προσωπικού.

Αναφορά προς τον Υπουργό Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, κατατέθηκε σήμερα με πρωτοβουλία της Βουλευτή Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Μαρίνας Κοντοτόλη, ζητώντας να ενημερωθεί η Βουλή για το πώς πρόκειται η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει την αναστάτωση που έχουν προκαλέσει οι προγραμματικές εξαγγελίες της, για την αλλαγή του συστήματος διορισμών των εκπαιδευτικών.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν σε κοινό δελτίο τύπου 16 Σύλλογοι Εκπαιδευτικών, η κυβέρνηση αδιαφορεί για το ιδιότυπο καθεστώς των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στην εκπαίδευση. Με τις εξαγγελίες της προετοιμάζει νέες φουρνιές ανέργων κι επισφαλώς εργαζόμενων στην εκπαίδευση.

Τονίζουν, μάλιστα, ότι δε θα δεχθούν αιφνιδιαστικές ανατροπές στη ζωή τους, ενώ εργάζονται για πολλά χρόνια ως αναπληρωτές στην εκπαίδευση. Απαιτούν, δε, ειλικρινή διάλογο και διαβούλευση από μηδενική βάση και με ισότιμη συμμετοχή των Συλλόγων τους και των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών (ΔΟΕ-ΟΛΜΕ).

Ακολουθεί ολόκληρη η αναφορά:

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς τον κ. Υπουργό Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού

ΘΕΜΑ: «Έντονη ανησυχία κι αναστάτωση προκάλεσαν οι προγραμματικές εξαγγελίες του κ. Πιερρακάκη για την αντικατάσταση του συστήματος πρόσληψης αναπληρωτών και μόνιμων εκπαιδευτικών».

Η Βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μαρίνα Κοντοτόλη, έχοντας υπόψη της το κοινό Δελτίο Τύπου πληθώρας Συλλόγων αναπληρωτών εκπαιδευτικών γενικής και ειδικής αγωγής Α/θμιας & Β/θμιας εκπαίδευσης, το καταθέτει ως Αναφορά προς τον κ. Υπουργό Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, προκειμένου να λάβει γνώση και να απαντήσει στην αγωνία δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων στην εκπαίδευση τι πρόκειται να πράξει αναφορικά με το σύστημα διορισμού τους.

Στο κοινό Δελτίο Τύπου οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί αναφέρουν, μεταξύ άλλων:

· Μετά τις προγραμματικές δηλώσεις του νέου Υπουργού Παιδείας, κ. Πιερρακάκη, και την εξαγγελία νέου συστήματος διορισμών και προσλήψεων εκπαιδευτικών με βάση τον γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ, προκλήθηκε, αναπόφευκτα, έντονη ανησυχία και αναστάτωση σε ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα.

· Αντί της διόρθωσης των στρεβλώσεων της αδιοριστίας και της αναπλήρωσης με την εξασφάλιση σταθερών και αξιοπρεπών θέσεων εργασίας, παρατηρείται η δημιουργία νέων φουρνιών ανέργων και επισφαλώς εργαζομένων, υπονομεύοντας έτσι το ίδιο το σχολείο και τη σχολική ζωή εν γένει.

· Η επιστροφή στην κανονικότητα -όπως ανέφερε ο νέος Υπουργός Παιδείας- προϋποθέτει τη συνέχιση των μόνιμων διορισμών, χωρίς αιφνιδιασμούς και ανατροπές στη ζωή των εκπαιδευτικών, που για χρόνια στηρίζουν το δημόσιο σχολείο και υπηρετούν τον στρεβλό θεσμό του αναπληρωτή.

· Απαιτούμε ειλικρινή διάλογο και διαβούλευση από μηδενική βάση με εξασφαλισμένη την ισότιμη συμμετοχή του εκπαιδευτικού κλάδου με εκπροσώπους όλων των υπογραφόντων Συλλόγων, μαζί με τις αντίστοιχες Ομοσπονδίες.

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις δικές σας ενέργειες.

Αθήνα, 27 Ιουλίου 2023

Οι καταθέτοντες Βουλευτές

Κοντοτόλη Μαρίνα

Ακρίτα Έλενα

Δούρου Ειρήνη

Ζεϊμπέκ Χουσεΐν

Ηλιόπουλος Όθων

Καλαματιανός Διονύσιος-Χαράλαμπος

Μπάρκας Κωνσταντίνος

Ξανθόπουλος Θεόφιλος

Σαρακιώτης Ιωάννης

ΤζούφηΜερόπη

Ψυχογιός Γεώργιος

 

 

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή