Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η ΝΔ, ο (80χρονος) διοικητής Νοσοκομείου και η αναξιοκρατία

Για όσους (όπως ο υπογράφων το κείμενο αυτό) γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις στην πολιτική σκηνή του Νομού Τρικάλων, δεν προξενούν καμία εντύπωση τα όσα συνέβησαν με τον (αποπεμφθέντα πλέον) 80χρονο διοικητή του Νοσοκομείου Καρδίτσας Κωνσταντίνο Πατέρα. Ο άνθρωπος αυτός ήταν πολιτευτής της ΝΔ στον Νομό Τρικάλων από την δεκαετία του ’80, αργότερα πήρε «μεταγραφή» στον ΛΑΟΣ, τον Ιούνιο του 2012 άφησε σύξυλο το κόμμα αυτό (με το οποίο ήταν υποψήφιος στις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012) και γύρισε στην ΝΔ, το 2015 ήταν υποψήφιος με τους ΑΝΕΛ, και στις πρόσφατες εκλογές μπορεί να μην ήταν υποψήφιος, αλλά υποστήριξε με πάθος την ΝΔ. Οι λόγοι αποδεικνύονται παρακάτω.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Πατέρας παραδέχτηκε αφοπλιστικά ότι προκειμένου να επιστρέψει και να βοηθήσει την ΝΔ να κερδίσει τις εκλογές είχε εξασφαλίσει ως αντάλλαγμα από τον ίδιο τον πρωθυπουργό την θέση του διοικητή σε κάποιο επαρχιακό νοσοκομείο.

«Είχα πάρει χιλιάδες σταυρούς και είχα μια δύναμη και είχα ένα στρατό δικό μου στα Τρίκαλα. Με καλέσανε κάτω, διότι με ήθελε τότε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως. Είπα, “θα γυρίσω πίσω, κύριε πρόεδρε, να σας βοηθήσω, αφού θέλετε τη βοήθειά μου, αλλά, αν έχετε την ευγενή καλοσύνη, όταν γίνετε πρωθυπουργός και μπορείτε και θέλετε, δώστε μου μία από αυτές τις θέσεις”», εξομολογήθηκε.

Για όσους γνωρίζουν τα πράγματα στην τοπική πολιτική σκηνή των Τρικάλων και έχουν μνήμη, θυμούνται ότι κατά την διάρκεια της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η τότε εκπρόσωπος τύπου των ΑΝΕΛ, Μανταλένα Παπαδοπούλου, είχε δηλώσει για την αποχώρηση του Κωνσταντίνου Πατέρα από το κόμμα των ΑΝΕΛ ότι αυτή έγινε επειδή εκείνος ζητούσε επιτακτικά την θέση του διευθυντή στο Νοσοκομείο Τρικάλων, αλλά η επιθυμία του δεν πραγματοποιήθηκε. Ανεξαρτήτως του τι πραγματικά έγινε τότε, θεωρώ ότι ο Πατέρας στην πρόσφατη περίπτωση με τον Μητσοτάκη λέει αλήθεια στα όσα υποστηρίζει. Δηλαδή, ότι όντως είπε στον Μητσοτάκη ότι είχε ένα «στρατό» με «χιλιάδες σταυρούς» και αυτό έκανε τον Μητσοτάκη να του υποσχεθεί την θέση στο Νοσοκομείο Καρδίτσας, κάτι βεβαίως που κράτησε ελάχιστες ώρες μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε.

Ακολουθώντας αντίστροφα την λογική της ρήσης «βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος», δεν θα ασχοληθούμε με την παλαιοκομματική νοοτροπία του Πατέρα, ο οποίος αντιλαμβάνεται τους ψηφοφόρους του περίπου ως ένα κοπάδι από πρόβατα που τον ακολουθούν, αλλά με τον πραγματικό υπεύθυνο αυτής της κατάστασης, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος ακολουθεί και αυτός την γνωστή πεπατημένη οδό του παλαιοκομματισμού: «Όσες περισσότερες ψήφους μου φέρεις, τόσα περισσότερα ανταλλάγματα θα έχεις». Μια άρρωστη νοοτροπία πολλών δεκαετιών, που όχι μόνο δεν σταμάτησε με την έλευση της μεταπολίτευσης, αλλά διογκώθηκε και κυριαρχεί και στα χρόνια του λεγόμενου «Συνταγματικού τόξου». Όσοι συμπατριώτες μας ψήφισαν την ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψιν τους τα περί «επιστροφής στην κανονικότητα», καταλαβαίνουν τώρα τι ακριβώς εννοεί (και) αυτός. Οι διορισμοί, τα ρουσφέτια και τα υπόλοιπα χατίρια που γνώρισαν στιγμές «μεγαλείου» με τις εναλλασσόμενες κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και βεβαίως και την (Πρώτη φορά) Αριστερά συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επανήλθαν δριμύτερα με τον απόφοιτο της σχολής του Χάρβαρντ Κυριάκο Μητσοτάκη. Επομένως, οι όποιες ευθύνες για την συγκεκριμένη υπόθεση πολύ περισσότερο βαραίνουν τον νυν πρωθυπουργό και λιγότερο τον πρώην πολιτευτή του κόμματος αυτού.

Εκείνοι οι συμπατριώτες μας που ψήφισαν στις 7 Ιουλίου ΝΔ, πιστεύοντας «τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» για μία ακόμη φορά, νομίζοντας ότι θα έρθουν καλύτερες ημέρες για την Πατρίδα και τον Λαό και άφησαν εκτός κοινοβουλίου το Κίνημα των Ελλήνων Εθνικιστών, μπορούν να κάνουν την περισυλλογή τους, την αυτοκριτική τους και να πάρουν τις αποφάσεις τους για το μέλλον που έρχεται πολύ πιο γρήγορα από όσο θεωρούν…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΣΙΑΚΑΣ

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή