Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας συμμετέχει στην Επετειακή Έκθεση Ελλάδα 1821 – 2021

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στο Ζάππειο Μέγαρο με επετειακή εκδήλωση για τη συμβολή της Θεσσαλίας στην επανάσταση του 1821

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας,  συμμετέχει  στην  Επετειακή Έκθεση Ελλάδα 1821 – 2021 που  πραγματοποιείται  στο Ζάππειο Μέγαρο,  στην Αθήνα,  το τριήμερο  2, 3 και 4 Οκτωβρίου,  υπό την αιγίδα της Επιτροπής Ελλάδα 2021.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας διοργανώνει την Κυριακή 3 Οκτωβρίου  2021 στις 3  μ.μ. στην Αίθουσα 13  του Μεγάρου, ημερίδα με θέμα: «Η συμβολή της Θεσσαλίας στην Επανάσταση του 1821».

Χαιρετισμό  απευθύνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Ομιλητές είναι οι:

Στέφανος Καβαλλιεράκης, Ιστορικός, Δρ. Μεσογειακών και Ανατολικών Σπουδών

Πανεπιστήμιου Στρασβούργου, συγγραφέας του βιβλίου «Η προετοιμασία μιας Επανάστασης 1814-1821» (Μεταίχμιο , 2020), με θέμα: «Η συμβολή της Θεσσαλίας στην Επανάσταση του 1821. Πρόσωπα και γεγονότα».

Αντώνης Παπαμιχαήλ,  Πρόεδρος της Ένωσης Καραγκούνηδων Ν. Τρικάλων, με θέμα: «Αγώνες και Επιτεύγματα των Θεσσαλών Καραγκούνηδων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 μέχρι σήμερα».

Γεώργιος Μουτσιάνας,  Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων, με θέμα: «Η συμβολή των Σαρακατσαναίων στην Επανάσταση του 1821. Δράσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων».

Αλεξία Αλεξίου,Υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων, με θέμα: «Η προσφορά των Βλάχων στην επανάσταση του 1821.

Η έκθεση λειτουργεί  Σάββατο και Κυριακή 10 π.μ-9μ.μ. και τη Δευτέρα  4 μ.μ.- 9 μ.μ. Οι επισκέπτες προκειμένου να  εισέλθουν στον εκθεσιακό χώρο επιδεικνύουν  πιστοποιητικό εμβολιασμού ή  βεβαίωση νόσησης ή PCR-rapid test και  φορούν μάσκα.

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή