Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κ. Σκρέκας: Η εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποδεικνύεται τραγικά επικίνδυνη και επιζήμια

Συνέντευξη στην ΣΟΦΙΑ ΛΙΑΚΟΥ

Τον κίνδυνο κατάρρευσης της ΔΕΗ προκαλώντας τεράστια ζημιά στην ελληνική οικονομία τονίζει ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Βουλευτής της Ν.Δ., Κώστας Σκρέκας και σημειώνει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ είναι η μόνη υπεύθυνη γι΄αυτήν την κατάντια υπενθυμίζοντας ότι το κόμμα του το 2014 παρέδωσε την εταιρία κερδοφόρα. Επισημαίνει ότι αν η ΔΕΗ καταρρεύσει θα οδηγήσει σε τραγικές αυξήσεις στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος και δηλώνει πως θα λογοδοτήσει όποιος ευθύνεται για αυτό το κατάντημα. Χαρακτηρίζει εθνικά επιζήμια τη Συμφωνία των Πρεσπών και εκτιμά ότι στο θέμα της αιγιαλίτιδας ζώνης αποδείχθηκε η επιπολαιότητα της κυβέρνησης.

  • Η Συμφωνία των Πρεσπών προχωράει όπως όλα δείχνουν. Εσείς τί θα κάνετε;

Το έχουμε πει σε όλους τους τόνους και ο Πρόεδρος Κυριάκος Μητσοτάκης το έχει διαμηνύσει προς όλες τις κατευθύνσεις ότι η ΝΔ δεν θα ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών, όποτε και αν αυτή έρθει για ψήφιση στην Ελληνική Βουλή. Είμαστε αντίθετοι  σε μια συμφωνία που συντηρεί τον σκοπιανό αλυτρωτισμό και εθνικισμό παρέχοντας τους μακεδονική εθνότητα και γλώσσα. Είναι πεποίθηση μας, η οποία είναι σε απόλυτη ευθυγράμμιση και με την γνώμη του Ελληνικού λάου, ότι η συμφωνία των Πρεσπών είναι εθνικά επιζήμια για την Ελλάδα. Η Νέα Δημοκρατία δεν αφουγκράζεται απλά το θέλω των Ελλήνων, είναι κομμάτι της, τον ακούει και συμπορεύονται.
 

  • Η διγλωσσία στη συγκυβέρνηση βλέπετε να φέρνει άμεσα εκλογές;

 Η διγλωσσία και για να είμαι πιο ακριβής η πολυγλωσσία της κυβέρνησης δεν είναι ένα καινούργιο φαινόμενο. Το «είπα–ξείπα» συνοδεύει τον ΣΥΡΙΖΑ και το συνέταιρο του στην κυβέρνηση, τους ΑΝΕΛ, από την αρχή της λαϊκιστικής συμμαχίας με μοναδικό σκοπό τη διατήρησή τους στις καρέκλες.
Αποκορύφωση του παραλογισμού που διακρίνει την κυβέρνηση είναι η πολιτική τους στα εθνικά θέματα, όπου άλλη θέση έχει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας για το Σκοπιανό και άλλη πρόταση δήθεν εφευρίσκει ο κ. Καμμένος.

Πρέπει όμως να καταλάβουν ότι τα Εθνικά θέματα, τα μεγάλα, δεν έπρεπε σε καμία περίπτωση να χρησιμοποιούνται σε ταπεινές μικροκομματικές μεθοδεύσεις. Γιατί τα οικονομικά προβλήματα ακόμα και μετά τα τραγικά λάθη της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου, μπορούμε στο μέλλον να τα διορθώσουμε. Τα λάθη στην εξωτερική πολιτική όμως, δυστυχώς δεν διορθώνονται και υποσκάπτουν το μέλλον του Ελληνισμού.

  • Βλέπετε «αντάρτικα» στην αυτοδιοίκηση και ειδικά στις δημοτικές;

Δεν διαβλέπω να υπάρξουν περιπτώσεις που να τις χαρακτηρίσουμε «αντάρτικα» ειδικά και λόγω της φύσης των δημοτικών εκλογών που διαφέρουν από τις εθνικές εκλογές για την ανάδειξη της κεντρικής κυβέρνησης. Στις Αυτοδιοικητικές εκλογές 1ου βαθμού οι δημότες θα πρέπει να διαλέξουν τους καλύτερους τοπικούς άρχοντες. Κυρίως να είναι ελεύθεροι να κάνουν αυτή την επιλογή με γνώμονα το ποιος είναι καλύτερος για να αντιμετωπίσει τα τοπικά προβλήματα.

Η Νέα Δημοκρατία έχει αποφασίσει να μην δώσει χρίσματα στις Αυτοδιοικητικές εκλογές 1ου βαθμού. Είναι πραγματικά σημαντικό να ακουστούν οι απόψεις και οι προτάσεις των τοπικών κοινωνιών. Όσο η κεντρική εξουσία απομακρύνεται, τόσο οι δημότες είναι ελεύθεροι να κάνουν τις καλύτερες δυνατές επιλογές για τον τόπο τους. Η στήριξη δίνεται βέβαια σε επίπεδο περιφερειών. Η ΝΔ όταν θα γίνει κυβέρνηση, έχει ήδη εξαγγείλει ότι θα αποδείξει έμπρακτα την εμπιστοσύνη της στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και θα μεταφέρει, όχι απλά αρμοδιότητες, αλλά κυρίως οικονομικές δυνατότητες, προκείμενου η τοπική αυτοδιοίκηση να λειτουργεί πραγματικά με οικονομική αυτοτέλεια.
 

  • Η Τουρκική κυβέρνηση αυξάνει τις εντάσεις στο Αιγαίο. Η Κυβέρνηση μπορεί να διαχειρισθεί ένα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία;

Η αδιαπραγμάτευτη θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι ότι η Τουρκία οφείλει να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς συνθήκες. Θα πρέπει επίσης να σταματήσει κάθε ενέργεια που δημιουργεί ένταση στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

 Από την άλλη η κυβερνητική ανευθυνότητα είναι κολοσσιαία και κορυφώθηκε στην τελετή παράδοσης παραλαβής του Υπ. Εξωτερικών και την αιφνιδιαστική αποκάλυψη της πρόθεσης της κυβέρνησης για τμηματική επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 μίλια. Μια εξαιρετικά επιπόλαιη και αδικαιολόγητα πρόχειρη εικόνα μιας κυβέρνησης, που δεν έχει συνειδητοποιήσει το βάρος της άσκησης της εξωτερικής πολιτικής. Είναι αδιανόητο στη διάρκεια μιας εθιμοτυπικής διαδικασίας ρουτίνας, να αποκαλύπτονται ζητήματα υψίστης εθνικής και στρατηγικής σημασίας, για τα οποία η Αξιωματική Αντιπολίτευση αλλά και το σύνολο του πολιτικού συστήματος, να μην έχει καμία απολύτως ενημέρωση.

Η συμπεριφορά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στα θέματα εξωτερικής πολιτικής αποδεικνύεται τραγικά επικίνδυνη και επιζήμια.
 

  • Έχετε καταγγείλει κακοδιαχείριση στη ΔΕΗ. Ποιες είναι οι επόμενες ενέργειες σας;

Η Δ.Ε.Η. κινδυνεύει να καταρρεύσει προκαλώντας τεράστια ζημιά στην ελληνική οικονομία. Υπεύθυνη για την κατάντια της Δ.Ε.Η. είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Ενώ το 2014 η προηγούμενη κυβέρνηση παρέδωσε την εταιρία κερδοφόρα, με συγκεκριμένο στρατηγικό πλάνο μετάβασης στο νέο ευρωπαϊκό ενεργειακό τοπίο, σήμερα η εταιρία παρουσιάζει σημαντικές ζημιές που το 2017 ήταν πάνω από 300 εκατομμύρια ευρώ (αν εξαιρεθούν έκτακτα και μη επαναλαμβανόμενα έσοδα).

Η  ΔΕΗ όμως είναι ο βασικός πυλώνας ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα. Αν η ΔΕΗ καταρρεύσει θα παρασύρει το σύνολο της Ελληνικής οικονομίας και θα οδηγήσει σε τραγικές αυξήσεις στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος.

Την ίδια στιγμή που η ΔΕΗ έχει καταντήσει ζημιογόνα με ευθύνη της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα είδαμε πριν μερικούς μήνες να προχωράει σε εξαγορά μιας επίσης ζημιογόνας εταιρείας ηλεκτρισμού στα γειτονικά Σκόπια. Μάλιστα η εν λόγω εταιρεία που εξαγοράστηκε άνηκε στον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης των Σκοπίων.

Η Νέα Δημοκρατία δεν είναι δυνατόν να βλέπει όλα τα παραπάνω και να σιωπά. Ως αξιωματική αντιπολίτευση είναι υπεύθυνη να αναδείξει το τεράστιο πρόβλημα και να ζητά από την κυβέρνηση να αναλάβει δράση τώρα πριν είναι αργά.
 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή