Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Καρδίτσα: Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για το σχεδιασμό του νέου LEADER

Με πρωτοβουλία του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κου Αναγνωστόπουλου Δημητρίου πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας συνάντηση με τους Φορείς του Μητρώου Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας και τα στελέχη της ΟΤΔ της ΑΝ.ΚΑ Α.Ε. στα πλαίσια της διαβούλευσης για το σχεδιασμό του νέου προγράμματος LEADER ‘’Καρδίτσα – Θεσσαλιώτιδα: Τόπος δημιουργίας, συνεργασίας και αλληλεγγύης’’.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Καρδίτσας κος Νούσιος Κων/νος και η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας κα Ρογγανάκη Λία, καθώς και ο Προϊστάμενος τμήματος Πολιτικής Προστασίας κος Κωνσταντάκος καθώς και εκπρόσωποι εθελοντικών οργανώσεων, κ.κ. Ανδρεόπουλος και Λαμπράκης από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Καρδίτσας, Γιαννουσάς από την Αερολέσχη Αεροδρομίου Μυρίνης, Παπαδάκος από τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Καρδίτσας, Καντερέ και Τσόγκας από τη Λέσχη 4×4 Καρδίτσας, Παπούλιας και Μανώλης από τη Ραδιολέσχη Καρδίτσας και Νταλντάνη από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό – Τμήμα Καρδίτσας.

Σκοπός της συνάντησης – διαβούλευσης η ενημέρωση των  Εθελοντικών Οργανώσεων και φορέων για συμμετοχή και σχεδιασμό ‘’έξυπνων’’ δράσεων συνεργασίας τόσο για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής όσο και σε θέματα κοινωνικής μέριμνας και φροντίδας τοπικών κοινοτήτων.

Ο Συντονιστής κος Ντανοβασίλης παρουσίασε τις προτεινόμενες ”έξυπνες” δράσεις συνεργασίας, όπως έχουν αναδειχτεί από τον πρώτο κύκλο διαβουλεύσεων.

  • Νοιάζομαι για τους ηλικιωμένους του χωριού μου
  • Μεταφέρω, εξυπηρετώ άτομα ΑμεΑ σε βασικές κοινωνικές υποχρεώσεις
  • Προστατεύω το δάσος του τόπου μου
  • Αξιοποιούμε τα ‘’καύσιμα’’ του τόπου μου και αντιμετωπίζουμε την ενεργειακή φτώχεια
  • Φροντίζω την εικόνα του χωριού μου
  • Άθληση και άσκηση στο χωριό μου
  • Μαζί μειώνουμε τη σπατάλη γευμάτων και τροφίμων
  • Συνεργασία επιχειρήσεων κλάδου ξύλου και επίπλου
  • Συνεργασία επιχειρήσεων τουρισμού για την κοινή χρήση ηλεκτρικών ποδηλάτων (ποδηλατικός τουρισμός)

Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση για τις ευκαιρίες συνεργασίας μεταξύ δημόσιων, ιδιωτικών και συλλογικών φορέων και τονίστηκε η δυνατότητα συμμετοχής μέσω δήλωσης στη σχετική διαδικτυακή φόρμα.

Αναδείχτηκε η ανάγκη και βούληση των φορέων για ενημέρωση, δικτύωση, εκπαίδευση αλλά και ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Ομόφωνα από τους εκπροσώπους των εθελοντικών οργανώσεων της Καρδίτσας τονίστηκε ότι ο εθελοντισμός δεν είναι απλά ένας όρος, είναι στάση ζωής. Είναι η αυθόρμητη, ενσυνείδητη και ανιδιοτελής προσφορά ανθρώπινης ενέργειας και η ηθελημένη παροχή υπηρεσιών για έναν κοινωφελή σκοπό.

Κλείνοντας, ο Γενικός Διευθυντής κ. Σακελλαρίου τόνισε ότι κατάληξη της διαβούλευσης, εφόσον υπάρξει έντονο ενδιαφέρον φορέων, θα είναι η οργάνωση μιας κεντρικής εκδήλωσης με τη μορφή «στρογγυλού τραπεζιού», όπου θα οριστικοποιηθούν οι δράσεις συνεργασίας και οι συμμετέχοντες φορείς.

Οι ενέργειες διαβούλευσης με τους τοπικούς φορείς και τον πληθυσμό για το νέο Τοπικό Πρόγραμμα LEADER Σ.Σ. ΚΑΠ 2023-2027 ‘’Καρδίτσα – Θεσσαλιώτιδα: Τόπος δημιουργίας, συνεργασίας και αλληλεγγύης’’ συνεχίζονται σε καθημερινή βάση.

Τσιάκος Βασίλειος

Πρόεδρος ΑΝ.ΚΑ Α.Ε.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή