Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα στον Δήμο Τρικκαίων

Ακόμη ένα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της μικροκινητικότητας μέσω της δωρεάν χρήσης ηλεκτρικών ποδηλάτων κάνει ο Δήμος Τρικκαίων. Με πρόγραμμα που εγκρίθηκε την Τρίτη 16 Μαΐου 2022, στον Δήμο αναλογούν 371.970,24€  που θα αφορούν στην προμήθεια ηλεκτρικών ποδηλάτων.

Πρόκειται για 45 ηλεκτρικά ποδήλατα, που θα διατίθενται από 4 σταθμούς εντός πόλης, είτε με ειδική εφαρμογή (application), την οποία οι πολίτες θα «κατεβάζουν» από το κινητό τους, είτε με ειδική κάρτα. Η χρήση θα είναι δωρεάν και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν, όταν ολοκληρωθούν τα σχετικά με τον διαγωνισμό.

Ποδήλατα παντού!

  1. Ηδη ο Δήμος Τρικκαίων διαθέτει δωρεάν ποδήλατα από το info point στο κέντρο της πόλης (κεντρική πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου) με την επίδειξη της ταυτότητας για ορισμένο χρονικό διάστημα. Μάλιστα μέσω προγράμματος της e-trikala, διατίθενται και φοριαμοί, για να μπορεί ο πολίτης να αποθηκεύει για μικρό διάστημα τις αποσκευές του.
  2. Τέσσερα χρόνια νωρίτερα, με το πρόγραμμα ELVITEN, ο Δήμος Τρικκαίων και η e-trikala προμηθεύτηκαν ηλεκτρικά ποδήλατα (χρησιμοποιήθηκαν από τη Δημοτική Αστυνομία και υπηρεσίες του Δήμου) και ηλεκτρικά οχήματα μικροκινητικότητας, εξετάζοντας τις δυνατότητες κίνησης παρόμοιων οχημάτων στις πόλεις
  3. Μαζί με το υπό υλοποίηση πρόγραμμα για Ανοιχτό Κέντρο εμπορίου (Open Mall) ο Δήμος Τρικκαίων θα ενισχύσει τα προς τους πολίτες διατιθέμενα ποδήλατα.
  4. Ενώ αναμένεται η υλοποίηση ενός ακόμη προγράμματος συνεργασίας, για χρήση ηλεκτρικών πατινιών στα Τρίκαλα.

 

Νέοι ποδηλατόδρομοι

Η ορθή χρήση των ποδηλάτων προϋποθέτει την ύπαρξη νόμιμων ποδηλατόδρομων. Ηδη ο Δήμος Τρικκαίων, αυξάνει τα περίπου 4,5 χλμ. υπαρχόντων ποδηλατόδρομων, σε 20 χλμ. μέχρι τα τέλη του 2023, εντός αστικού ιστού.
Ηδη:
Α. επεκτείνεται ο ποδηλατόδρομος της οδού Κονδύλη προς το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο (Μπάρα).
Β. Δημοπρατήθηκε πριν 4 ημέρες η δημιουργία ποδηλατόδρομου 2,5 χλμ. στο ΝΑ άκρο της πόλης.
Γ. Εκκίνησαν τα έργα για την ανακατασκευή της νότιας εισόδου της πόλης (οδός Καρδίτσης) με δημιουργία ποδηλατόδρομου).
Δ. Κατασκευάζεται ο ποδηλατόδρομος στις όχθες του Ληθαίου ποταμού

Με τον τρόπο αυτόν τα Τρίκαλα αποκτούν ευρύ δίκτυο ποδηλατοδρόμων, συνδέοντας μεταξύ τους πολλά και σημαντικά τοπόσημα της πόλης (μουσεία, κεντρικές πλατείες, αθλητικά κέντρα και γήπεδα, σχολεία, παραποτάμιες διαδρομές)

Το πρόγραμμα

Πρόκειται για  το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» με την πράξη να ονομάζεται «Βιώσιμη μικροκινητικότητα μέσω συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων σε Δήμους της Χώρας». Την υποβολή της πρότασης έκανε το Κ.Α.Π.Ε. για τους Δήμους της χώρας (πλην μητροπολιτικών κέντρων), με το συνολικό ποσό να ανέρχεται  σε 35.871.363,74. Την πρόταση ενέκρινε ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ και ΤΣ του Υπουργείου Ανάπτυξης, Γεώργιος Ζερβός.

Δήμος Τρικκαίων

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή