Κόκκαλης με επιχειρήσεις στη ΒΙ.ΠΕ. Λάρισας: Άμεσα κίνητρα ΑΠΕ για τη μείωση του ενεργειακού κόστους

Το ενεργειακό κόστος που «καίει» και την επιχειρηματικότητα, ήταν το βασικό αντικείμενο συζήτησης στη συνάντηση που είχε ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης, με εκπροσώπους επιχειρήσεων από τη Βιομηχανική Περιοχή της Λάρισας.

Ο κ. Κόκκαλης έγινε αποδέκτης έντονων παραπόνων και προβληματισμού για την ραγδαία αύξηση του ενεργειακού κόστους, τα επίπεδα της οποίας καθιστούν μη βιώσιμη τη λειτουργία πολλών επιχειρήσεων.

Οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων ζήτησαν να τους δοθεί η δυνατότητα να παράγουν οι ίδιες το ρεύμα που καταναλώνουν, ο γνωστός ενεργειακός συμψηφισμός. Δυστυχώς όμως, η απάντηση του ΔΕΔΔΗΕ είναι αρνητική, επικαλούμενος τον κορεσμό του δικτύου διανομής ενέργειας.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Λαρισαίος βουλευτής έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Το κλίμα που εισέπραξα από τους ανθρώπους του επιχειρείν στη Βιομηχανική Περιοχή της Λάρισας, ήταν εξόχως αποθαρρυντικό, αλλά και ανησυχητικό για το μέλλον. Οι βαρύτατες αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα βάζουν θηλιά στις επιχειρήσεις, την ώρα που η κυβέρνηση τους «δένει τα χέρια» στην προσπάθειά τους να επιβιώσουν. Είναι αδιανόητο εκείνοι που βάζουν πλάτη για να στηρίξουν την εθνική οικονομία με εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας, να μην έχουν τη δυνατότητα να κάνουν χρήση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, για να περιορίσουν το ενεργειακό τους κόστος.

Την ίδια ώρα όμως, ο κ. Μητσοτάκης φρόντισε να παραδώσει το ενεργειακό δίκτυο σε φίλους και ημετέρους, αφήνοντας έρμαια του ενεργειακού Αρμαγεδδώνα την πλειοψηφία των επιχειρήσεων.

Καλώ την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα, να δώσει άμεσα λύση με την ενίσχυση του υποσταθμού ενέργειας στη ΒΙ.ΠΕ. Λάρισας. Στο πλαίσιο αυτό, θα εξαντλήσω όλα τα μέσα κοινοβουλευτικού ελέγχου, έως ότου γίνει το αυτονόητο».©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή